Een gratis ebook vol met direct toepasbare tips om jouw huis beter te verkopen. Dit boek maakt het verschil tussen snel en goed verkopen of blijven aanmodderen met de verkoop.
Verkoop je huis beterGa naar ebook >>

Page content

Woningaanbod in Zwolle

Woningaanbod in Zwolle

Een blik op het woningaanbod in Zwolle

Toen ik in 2010 tijdens de crisis als zelfstandig makelaar aan de slag ging was het woningaanbod in Zwolle enorm. Het was niet moeilijk om een verkoopopdracht te krijgen maar het verkopen van een huis was wel een uitdaging. Ik was me ervan bewust dat marketing een belangrijke factor in het verkoopspel was. Daar heb ik me toen volledig op gericht en dat bleek al snel een succes.

Meerdere biedingen op een huis

Zelfs in een slechte woningmarkt lukte het me regelmatig om meerdere biedingen op woningen te krijgen. Dat was ten gunste van de verkoper maar vervelend voor een koper die in een kopersmarkt te horen krijgt dat hij/zij niet de enige is die belangstelling voor dat specifieke huis heeft.

Van kopersmarkt naar verkopersmarkt

De afgelopen jaren is er veel veranderd op de woningmarkt, met name het laatste jaar daalt het woningaanbod in Zwolle enorm (ook in andere steden) en staan kopers weer in de rij voor een huis. Voor verkopers die het de afgelopen jaren moeilijk hadden is dit een enorm voordeel. Prijzen schieten omhoog en veel makelaars beginnen met een Open Huis omdat ze anders het aantal bezichtigingen in de eerste week niet aankunnen.

Meerdere verkoopkanalen

Funda is al lang niet meer de enigste verkoop tool, nieuwe concepten schieten als paddestoelen uit de grond en zelf verkopen is nog nooit zo populair geweest. Housedating sites zijn in opkomst maar ik zeg altijd; Ieder z’n vak. In deze tijd kan iedereen een huis verkopen, ook de eigenaren zelf. Maar wil je het écht goed doen? Schakel dan een goede makelaar in.

Aanbod is enorm gedaald

Het woningaanbod is de afgelopen jaren enorm gedaald. Waar jaren geleden nog meer dan 2500 woningen in Zwolle te koop stonden ligt het huidige aanbod (juli 2017) lager dan 600. Voor kopers blijft er steeds minder woningen over en de concurrentie onder kopers neemt nog steeds toe.

Als eerste op de hoogte van ons nieuwste aanbod!

Om als eerste op de hoogte te worden gehouden van ons nieuwste aanbod adviseer ik om in te schrijven via onze website. Daarmee mis je geen enkele woning! Sommige woningen halen Funda niet dus als je wacht opFunda ben je soms alweer te laat. Ga naar onze homepage en scroll naar onderen, laat naam en mailadres achter en klik op verzenden. Daarna ontvang je een mail waarin je de inschrijving kunt bevestigen. Zo weten we zeker dat je graag op de hoogte wordt gehouden van het nieuwste aanbod.

Een makelaar of zelf verkopen?

Een makelaar heeft veel ervaring met het verkopen van een huis. De courtage heb je hiermee al snel terug verdiend, voor de kosten hoef je het dus niet te laten. Ieder z’n vak, ik geloof erin dat een goede makelaar altijd “veel” meer voor een huis kan krijgen dan de eigenaren zelf. Natuurlijk zijn er veel verkoopconcepten waarbij verkopers zelf aan de slag gaan maar daar zit ook een “groot” risico aan. Datzelfde geldt voor de aankoop, het aankooptarief van een aankoopmakelaar valt over het algemeen reuze mee waarbij volledige begeleiding en eerlijk advies bij ons neutraal staat.

Hoe zie ik dat?

Doordat het woningaanbod daalt, de rente laag is en de prijzen stijgen licht de verleiding op de loer om het allemaal zelf te doen. Wanneer ik naar een presentatie kijk zie ik per direct of het hier gaat om een zelfverkoopconcept of een échte makelaar. Alles begint met de verleiding, daar zijn wij o.a. enorm goed in. Dat is ook de reden dat klushuizen of leegstaande woningen ook in deze tijd nog steeds moeilijk(er) verkopen.

Verkopen via Facebook

We hebben dit een aantal malen getest, en met succes! Facebook is een goed kanaal om huizen te verkopen, we hebben dit getest met Facebook-Live, Fotopresentatie’s en woningfilms. Nagenoeg alle woningen die we op deze manier hebben aangeboden zijn verkocht in deze eerste pre-fase. Iedereen blij!

Maar toch!

Zoals ik al eerder aangaf kan in deze markt iedereen een huis verkopen, de vraag is op welke manier je hier als verkoper het maximale uithaalt. Dat begint met een strategie. De meeste zelfverkopers hebben geen strategie en bieden de woning aan via social media of Funda (via zelf verkoop makelaarsconcept). Een verkoopstrategie is bepalend voor succes. Daar hebben makelaars veel ervaring in en schatten in wat er voor nodig is om een huis voor een goede prijs tegen de beste voorwaarden te verkopen.

Hypotheek, Opbrengst en Taxateur

Veel verkopers lieten zich in het verleden leiden door de hoogte van de hypotheek, lager dan de hypotheek verkopen kon eigenlijk niet of er bleef restschuld over. De restschuld moest zelf worden betaald of meegenomen worden in de nieuwe hypotheek. In deze woningmarkt ontstaat er een ander “probleem. Indien de taxateur een woning lager taxeert dan de opbrengst zal de koper dit verschil zelf moeten betalen. De rol van de taxateur is dus enorm belangrijk. Daarnaast kan een koper gaan twijfelen als de getaxeerde marktwaarde een stuk lager is dan de koopsom. Allemaal factoren waarmee je rekening moet houden.

Conclusie:

Het woningaanbod daalt, de prijzen stijgen terwijl de rente laag is. Daardoor is het verleidelijk om zelf te verkopen. Om echt het maximale uit een verkooptraject te halen heb je nog steeds een goede makelaar nodig. Wij willen niet alleen dat een verkoper tevreden is. Wij willen dat de verkoper enorm wordt verrast waarbij we het onmogelijke waar maken. Transacties ver boven de vraagprijs is bij ons geen uitzondering. Daarvoor hebben wij een enorme goede strategie ontwikkeld die we al jaren toepassen en die in deze markt alleen nog maar beter werkt.

Goed advies

Indien je als verkoper goed advies wilt nodig ons dan eens uit voor een gesprek waarbij we samen de mogelijkheden bespreken. Een goed begin is het halve werk! Klik hieronder op contact en laat uw gegevens achter. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Contact >>

Comment Section

0 reacties op “Woningaanbod in Zwolle

Plaats een reactie


*