Wie is de beste makelaar in Zwolle?
21 december 2021 
in Vragen
2 min. leestijd

Wie is de beste makelaar in Zwolle?

Beste makelaar Zwolle

Een makelaar mag zich niet zomaar de beste makelaar in Zwolle noemen. Daar zijn regels voor. Toch houden makelaars zich daar niet altijd aan en blijkbaar zijn alle makelaars in Zwolle opeens de beste. Makelaars worden beoordeeld op hun dienstverlening maar ook hier is veel over te doen. Zo kun je bij Funda alleen als betaalde klant een beoordeling schrijven. Via de website “Wie is de beste makelaar” is fraude mogelijk waarbij makelaars zelf beoordelingen kunnen schrijven. Hoe weet je dan of je met een betrouwbare makelaar te maken hebt?

Ik moet je zeggen, dat is best lastig om uit te zoeken. Hetgeen op websites wordt geschreven hoeft in werkelijkheid niet zo te zijn. Dat moet je vaak zelf ervaren. Op verjaardagsfeestjes komt de makelaar nogal eens aan bod en dat is niet altijd even positief en ook dat is uit te leggen in deze tijd waarin veel mensen op zoek zijn naar een huis, maar dat huis is er niet altijd. Als je dan al een leuk huis hebt gevonden sta je vaak in de rij. Het geeft geen positief beeld van een makelaar wanneer de bezichtigingen vol zitten en je niet mag komen kijken. Dit is waar veel mensen ook over klagen maar de makelaars in Zwolle kunnen hier ook niets aan doen. Dat is een gevolg van het regeringsbeleid van de afgelopen jaren.

Hoe vind ik de beste makelaar in Zwolle?

Omdat er in Zwolle veel makelaars actief zijn lijkt het een lastige klus om de juiste te vinden. Vaak wordt er online gezocht naar een makelaar of heb je via familie, vrienden of kennissen gehoord met welke makelaars ze goede ervaringen hebben. Een makelaar vinden is ook vaak een gevoel en dat begint bij beoordelingen en de website. Welk gevoel geeft jou de website en is de makelaar een beetje actief. Wanneer is het laatste Blog geschreven en hoeveel woningen zijn er verkocht. Daarnaast kun je naar de presentaties kijken. Spreken deze je aan of valt het tegen. Zo kun je een eerste selectie maken. Ook de snelheid van reageren op mail en telefoon is een goede indicatie om een makelaar uit te nodigen voor een gesprek.

Nodig een makelaar in Zwolle uit

Veel makelaars bieden een gratis waardebepaling aan waarbij ze langskomen om de woning te bekijken. Ze maken een inschatting van de waarde en verkoopprijs. Ook leggen ze de werkwijze uit waarbij de makelaarskosten worden aangegeven. Bij Zomer doen we dit ook. We maken kennis, vragen gegevens van verkochte woningen in de buurt op en komen met een goed onderbouwd advies. Vaak combineren we aan- en verkoop omdat in deze tijd niemand zonder huis wil komen te zitten. Hierbij helpen we eerst bij de aankoop van de nieuwe woning waarna pas de eigen woning in verkoop gaat. Dat kan een redelijke tijd in beslag nemen maar wij gaan voor het beste resultaat en daar hoort soms geduld bij.

> Meer over gratis waardebepaling 

Wie is de goedkoopste makelaar in Zwolle?

Wanneer we het over de courtage (vergoeding voor de makelaar) hebben zullen er best makelaars goedkoper zijn dan onze dienstverlening. Toch kan een goedkope makelaar uiteindelijk duurder zijn terwijl die op het eerste gezicht goedkoper leek. Dat noem ik kwaliteit. Kwaliteit kost geld, maar geen kwaliteit kost kapitalen. Denk daaraan wanneer je een makelaar kiest. Bij ons krijg je de hoogste kwaliteit tegen een reële prijs. Dat komen we graag aan tafel uitleggen. Wil je eerst een gratis telefonisch informatiegesprek plannen of direct contact met één van onze makelaars in Zwolle? Klik dan nu op één van de links hieronder.

Plan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek met één van onze makelaars.

Plan direct een gratis en vrijblijvend informatiegesprek >

> Ik wil liever direct een makelaar spreken

Over de schrijver
Meindert Zomer is sinds 2010 register makelaar taxateur en eigenaar van Zomer Makelaars BV in Zwolle. Met veel kennis en ervaring heeft hij de afgelopen jaren enorm veel artikelen over de makelaardij geschreven om jou als consument verder te helpen. Overweeg je een woning te kopen of te verkopen? Stuur me dan even een bericht om een afspraak te plannen.
Reactie plaatsen