Bankgarantie

Wat is een bankgarantie?

Een bankgarantie is een verklaring van de bank, dat de verkoper de garantie krijgt om in ieder geval de boete te kunnen voldoen bij het niet afnemen van de woning. Via de hypotheekadviseur of rechtstreeks via de bank regelt de koper een bankgarantie. De bank staat dan garant wanneer de koper de verplichtingen niet nakomt. Aan een bankgarantie zijn door koper kosten verbonden. In de meeste gevallen bedraagt de bankgarantie of waarborgsom 10% van de koopsom.

 

In plaats van een bankgarantie kan de koper ook zelf een waarborgsom bij de notaris storten wanneer hij/zij over voldoende eigen geld beschikt. Deze waarborgsom wordt dan weer verrekend met de koopsom.

Vragen?

Mocht je ondanks deze uitleg nog een vraag hebben? Stuur ons dan even een bericht en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Succesvol als aankoopmakelaar

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als zoeker of meld je aan via Cirkl.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle