Page content

Wat doe je met de zonnepanelen bij het verkopen van een huis?

Wat doe je met de zonnepanelen bij het verkopen van een huis?

Zonnepanelen, wat doe je daarmee wanneer je het huis gaat verkopen?

Wil jij je huis verkopen en heb je zonnepanelen op het dak liggen? Moet je de zonnepanelen ter overname aanbieden of moet je ze mee verkopen met je huis? Veel verkopers vragen zich af wat ze nu moeten doen en wat de meest logische keus is.

Wel of niet meenemen

In principe is het beide mogelijk, het ligt eraan wat je zelf als verkoper met de zonnepanelen wilt. Wil je ze op het dak van je nieuwe woning plaatsen? Wil je ze graag los verkopen? Heb je juist geen zin in rompslomp en laat je ze liever liggen? Het kan allemaal!

Goed invullen op de roerende zakenlijst

Op de lijst van zaken worden de roerende zaken ingevuld die achter blijven in de woning, meegaan met de verkopers of ter overname worden aangeboden. Indien je de zonnepanelen graag wilt laten liggen en dus wilt mee verkopen met het huis, dan geef je op deze lijst gewoon aan dat de zonnepanelen achterblijven. Indien je de zonnepanelen ter overname aanbiedt, dan ligt de keus eigenlijk bij de kopers. Ze kunnen ervoor kiezen om de zonnepanelen over te nemen. Dan wordt er vaak onderling een prijs afgesproken en dan kunnen de zonnepanelen gewoon op het dak blijven liggen.

Keuze van de kopers

De kopers kunnen er ook voor kiezen om de zonnepanelen niet over te nemen, dan moet je als verkoper de zonnepanelen weghalen en ervoor zorgen dat het dak weer in de originele staat wordt teruggebracht. Dit kan natuurlijk voor verkopers een behoorlijke klus zijn en al helemaal als je zelf vervolgens de zonnepanelen niet meer kan gebruiken.

Denk er dus goed over na hoe je de zonnepanelen op de lijst van zaken vermeld. Het betekent dus niet altijd, dat als je de zonnepanelen als ‘ter overname’ aanbiedt, dit extra geld opbrengt. Je kan de vraagprijs natuurlijk ook iets hoger aanhouden indien je ervoor kiest om de zonnepanelen mee te verkopen met het huis. Overleg met je makelaar wat slim is om te doen.

Advies nodig bij het verkopen van je huis? Bel ons op 038-8200371 of klik op contact >>

Door: Klarisse

Comment Section

0 reacties op “Wat doe je met de zonnepanelen bij het verkopen van een huis?

Plaats een reactie


*