Waarom meer kans met een aankoopmakelaar in Zwolle?
25 juli 2021 
3 min. leestijd

Waarom meer kans met een aankoopmakelaar in Zwolle?

Meer kans met een aankoopmakelaar in Zwolle

Steeds meer mensen zien het nut van een aankoopmakelaar in. De verkopers worden vertegenwoordigd door de verkoopmakelaar en de kopers door de aankoopmakelaar. Hiermee komt er meer evenwicht in kennis en kunde. Dat wil niet zeggen dat je zonder aankoopmakelaar geen huis kan kopen. Dat kan prima maar neemt wel risico’s met zich mee wanneer je over onvoldoende kennis beschikt.

Waar mensen voorheen een aankoopmakelaar in de arm namen voor volledige begeleiding zie je tegenwoordig steeds vaker dat de consument denkt dat de aankoopmakelaar wel even een huis regelt. Ze proberen het eerst een paar keer zelf en lukt dat niet, dan wordt er een aankoopmakelaar ingeschakeld. Dat is zonde want de eerste woningen waarop je hebt geboden ben je dan misgelopen. Het is overigens geen garantie of dat met de aankoopmakelaar wel was gelukt.

Waarom meer kans met een aankoopmakelaar?

De aankoopmakelaar is ook verkoopmakelaar, dat mag niet bij hetzelfde huis maar hierdoor heeft de aankoopmakelaar nou eenmaal meer kennis en zicht op de lokale woningmarkt dan de gemiddelde koper. De aankoopmakelaar is meer ervaren en doet in een maand vaak meer transacties dan een koper in z’n hele leven doet. Ook kent de aankoopmakelaar alle makelaars in Zwolle. Dit kan een enorm voordeel zijn wanneer de verkoper wil kiezen voor een betrouwbare partij. De aankoopmakelaar heeft immers al de opdracht om voor haar/zijn klant(en) een woning aan te kopen. Verkopers kiezen nou eenmaal graag voor zekerheid. Wanneer er een aankoopmakelaar bij betrokken is neemt de verkoopmakelaar aan dat dit goed komt.

Het kennisniveau van de makelaars

De aankoopmakelaar en verkoopmakelaar zijn qua kennisniveau in de meeste gevallen gelijkwaardig. De benodigde diploma’s zijn behaald en aan de jaarlijkse verplichte bijscholingen worden voldaan. Hierdoor zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dat geldt dus voor beiden. Hierdoor weten ze beter wat er speelt. Daarnaast opereren beide makelaars in dezelfde lokale woningmarkt en kennen deze woningmarkt goed. Er is dus sprake van evenwicht in kennis en ervaring in hetzelfde gebied. De aankoopmakelaar is dus ook op de hoogte van gemiddelde prijzen waarvoor woningen in Zwolle worden verkocht. Voor de koper een enorm voordeel om van deze kennis gebruik te maken. 

Krijgt de aankoopmakelaar aanbod voordat het op Funda verschijnt?

Doordat de aankoopmakelaar over een enorm netwerk beschikt is het mogelijk dat deze eerder op de hoogte is van nieuw aanbod. Hij/zij spreekt elke dan andere makelaars en weet daardoor meer. Soms ook welke woningen worden verwacht. Daarnaast is de aankoopmakelaar ook vaak verkoopmakelaar. Verkoopmakelaars worden door woningverkopers uitgenodigd voor een verkoopgesprek en gratis waardebepaling. Mochten de verkopers kiezen voor een andere verkoopmakelaar, dan weet deze makelaar dus dat deze woning eraan zit te komen. Deze makelaar kan dan in de rol van aankoopmakelaar een poging doen om het huis voor een opdrachtgever aan te kopen. Zorg ervoor dat jij die klant bent!

De aankoopmakelaar kan niet toveren en wordt regelmatig meegenomen in een biedproces waarbij iedereen gelijke kansen heeft. Doordat de aankoopmakelaar dichter op de markt zit kan er wel beter worden ingeschat met welk bod je de meeste kans op een huis in Zwolle maakt. Dat is waar het om draait, zorg ervoor dat je bij voorbaat niet kansloos bent. Schakel daarom één van onze aankoopmakelaars die werken en wonen in Zwolle in.

Grijp die kans voor uniek aanbod

Wij bieden een unieke mogelijkheid om in aanmerking te komen voor aanbod wat niet online staat. Klik op de link hieronder voor meer informatie en krijg net zoals veel anderen toegang tot aanbod wat nog niet op Funda staat.

Klik hier voor uniek aanbod voordat het op Funda staat > 

Doordat woningen tegenwoordig zo snel worden verkocht en mensen soms onnodige risico’s adviseer ik om altijd een aankoopmakelaar in te schakelen. Er zijn verschillende bepalende punten waar je in een aankoopproces op moet letten. Denk hierbij aan de verkoopprocedure, bouwkundige staat van de woning en taxatiewaarde. Zet geen stap waarvan je later spijt krijgt. Het gaat om veel geld waarbij je geen risico moet lopen. Daarnaast krijgt de aankoopmakelaar vaak meer voor elkaar dan de koper zelf.

Conclusie:

Een huis kopen brengt grote financiële risico’s met zich mee wanneer je niet alle facetten van het aankoopproces beheerst. De aankoopmakelaars van Zomer Makelaars adviseren je eerlijk en staan je bij in het aankoopproces. Kies voor zekerheid en vraag een gratis informatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Het is gratis en geheel vrijblijvend.

Meer informatie over huis kopen met onze aankoopmakelaar >

> Plan gratis informatiegesprek met onze aankoopmakelaar 


Over de schrijver
Meindert Zomer is sinds 2010 register makelaar taxateur en eigenaar van Zomer Makelaars BV in Zwolle. Met veel kennis en ervaring heeft hij de afgelopen jaren enorm veel artikelen over de makelaardij geschreven om jou als consument verder te helpen. Overweeg je een woning te kopen of te verkopen? Stuur me dan even een bericht om een afspraak te plannen.
Reactie plaatsen