Page content

Met verkoopstyling huis sneller verkocht

Met verkoopstyling huis sneller verkocht

Wordt een huis met verkoopstyling sneller verkocht?

Of de huizenmarkt nu goed of slecht is, de presentatie moet goed zijn. Een huis kopen is emotie, dat begint al bij de presentatie. Het belang van goed presenteren van een huis is nog steeds een ondergeschoven kindje. Je huis wordt sneller verkocht als het TOP wordt gepresenteerd. Daarvoor is goede verkoopstyling eigenlijk onmisbaar.

Verliefd worden op een huis

Bij het bezichtigen moeten de potentiële kopers op slag verliefd worden op het huis. Een ruime woonkamer is waardeverhogend, maar als jouw kamer niet zo ruim is kun je met een goede styling de geringe ruimte verbloemen. Sterker nog ondanks het geringe aantal vierkante meters kan de woonkamer een groot pluspunt worden van het huis. Uiteraard geldt dit ook voor andere vertrekken van het huis.

Zet jouw huis in de schijnwerpers

Je huis van onder tot boven schoonmaken vlak voor een bezichtiging moet je zeker doen. Hiermee vergroot je de verkoopkansen. Maar eigenlijk begint het goed verkopen van je huis al bij het maken van de foto’s. Kopers gaan voor het huis en niet voor de inrichting en de styling, maar onderschat het effect niet. De foto’s moeten de huizenzoekers uitnodigen voor een bezichtiging. Je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven om jouw huis volledig opnieuw in te richten, maar laat bijvoorbeeld een verkoopstylist low budget de inrichting op onderdelen aanpassen. Met de juiste tips kun je bijvoorbeeld ruimte creëren en de mogelijkheden van jouw huis beter laten zien.

Zorgt dit voor een hogere verkoopprijs?

Je huis meer waard maken is meer voor nodig dan een goede inrichting en styling van jouw huis. Toch weegt het zeker mee bij het bepalen van de vraagprijs en voor de uiteindelijke verkoopprijs. De juiste uitstraling van het huis is belangrijk voor de verkoopstrategie. Een van binnen en buiten courant huis zorgt in ieder geval wel voor een snellere verkoop. Als mogelijke geïnteresseerden al op de foto’s afknappen, heb je geen kans meer om het huis te verkopen aan deze mensen. Met de juiste foto’s en styling waren ze mogelijk wel op het huis afgekomen. Zonder bezichtigingen geen verkoop.

Zorg voor de juiste sfeer in huis

Bij een bezichtiging moeten de kijkers een goed gevoel krijgen bij het huis. Het huis moet sfeer uitademen. Je moet voorkomen dat het huis er uitgeleefd uit ziet. Het behang zit bijvoorbeeld deels los en je kunt zien dat het huis al jaren geen aandacht heeft gehad. Meer sfeer in huis brengen doe je bijvoorbeeld met frisse kleuren en geuren in huis. Het huis moet vooral ook schoon en opgeruimd zijn. Mensen moeten zich gelijk op hun gemak voelen. Loop eens kritisch door je huis heen en ervaar wat er anders moet. Krijg je het zelf niet voor elkaar? Schakel een expert in. Een verkoopstylist kan vaak met een paar kleine aanpassingen een groot verschil maken.

De makelaar aan het woord:

Zelf durf ik te stellen dat een goed gepresenteerd huis meer oplevert en sneller wordt verkocht. Daarnaast is bouwkundige staat, onderhoud en in hoeverre een huis is gemoderniseerd enorm belangrijk voor een succesvolle verkoop. Als makelaar word je natuurlijk erg vrolijk van goed onderhouden en gepresenteerde woningen.

Zomerbron

Comment Section

0 reacties op “Met verkoopstyling huis sneller verkocht

Plaats een reactie


*