Mijn favorieten

Uitstel gevraagd financieringsvoorbehoud en bankgarantie

Als verkoper wil je het liefst dat de deal zo snel mogelijk rond is en de kopers snel voldoen aan de Uitstel gevraagd voor financieringsvoorbehoud en bankgarantieafgesproken voorwaarden die in de koopovereenkomst zijn opgenomen. Toch gaat het niet altijd zoals we graag willen en hebben kopers soms meer tijd nodig om de financiering te regelen. Dat gebeurt regelmatig en is geen reden om je zorgen te maken.
 

De koper heeft uitstel gevraagd, wat nu?

Geen paniek, kopers willen ook graag dat de financiering snel rond is. Dat geeft ze ook rust maar soms loopt de financiering vertraging op of moeten er nog aanvullende stukken worden aangeleverd. Hypotheekadviseurs gaan hier zorgvuldig mee om maar zijn afhankelijk van de bank waar de hypotheek wordt ondergebracht. In veel gevallen wordt er één á twee weken uitstel gevraagd en in 99,9% van de gevallen wordt de hypotheekaanvraag positief beoordeeld.
 

Wat moet ik doen?

indien er uitstel wordt gevraagd ontvang je van ons bericht. Dat kan per app of per mail. Indien daar akkoord voor wordt gegeven geven we dat door aan de kopers of diens hypotheekadviseur. Daarmee is het uitstel verleend. Wij nemen altijd contact op met de hypotheekadviseur van de koper(s) om te achterhalen waarom er uitstel wordt gevraagd. Zonder de privacyregels te schenden brengen wij jou als verkoper hiervan op de hoogte.
 

Maak je geen zorgen

Maak je dus geen zorgen want uitstel vragen komt heel vaak voor. In de meeste gevallen is er niets aan de hand en is er gewoon meer tijd nodig om de financiering te regelen of moeten er nog wat extra stukken worden aangeleverd aan de bank. Vooral rondom vakantieperiodes en de jaarwisseling is de vertraging groter. Wij zullen altijd achterhalen wat de reden van uitstel vragen is en je hierover informeren.


Contact
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring