Uitstel gevraagd

Uitstel gevraagd financieringsvoorbehoud/bankgarantie

Als verkoper wil je het liefst dat de deal zo snel mogelijk rond is en de kopers snel voldoen aan de afgesproken voorwaarden die in de koopovereenkomst zijn opgenomen. Toch gaat het niet altijd zoals we graag willen en hebben kopers soms meer tijd nodig om de financiering te regelen. Dat gebeurt regelmatig en is geen reden om je zorgen te maken.
 

De koper heeft uitstel gevraagd, wat nu?

Geen paniek, kopers willen ook graag dat de financiering snel rond is. Dat geeft ze ook rust maar soms loopt de financiering vertraging op of moeten er nog aanvullende stukken worden aangeleverd. Hypotheekadviseurs gaan hier zorgvuldig mee om maar zijn afhankelijk van de bank waar de hypotheek wordt ondergebracht. In veel gevallen wordt er één á twee weken uitstel gevraagd en in 99,9% van de gevallen wordt de hypotheekaanvraag positief beoordeeld.
 

Wat moet ik doen?

indien er uitstel wordt gevraagd ontvang je van ons bericht. Dat kan per app of per mail. Indien daar akkoord voor wordt gegeven geven we dat door aan de kopers of diens hypotheekadviseur. Daarmee is het uitstel verleend. Wij nemen altijd contact op met de hypotheekadviseur van de koper(s) om te achterhalen waarom er uitstel wordt gevraagd. Zonder de privacyregels te schenden brengen wij jou als verkoper hiervan op de hoogte.
 

Maak je geen zorgen

Maak je dus geen zorgen want uitstel vragen komt heel vaak voor. In de meeste gevallen is er niets aan de hand en is er gewoon meer tijd nodig om de financiering te regelen of moeten er nog wat extra stukken worden aangeleverd aan de bank. Vooral rondom vakantieperiodes en de jaarwisseling is de vertraging groter. Wij zullen altijd achterhalen wat de reden van uitstel vragen is en je hierover informeren.

Vragen?

Mocht je ondanks deze uitleg nog een vraag hebben? Stuur ons dan even een bericht en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Succesvol als aankoopmakelaar

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als zoeker of meld je aan via Cribb.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle