Mijn favorieten

Leeg en schoon


In de koopovereenkomst is in de meeste gevallen opgenomen dat een huis leeg en schoon opgeleverd dient te worden. In dit geval hebben we het over bezem-schoon. Wat voor de een normaal is, is voor de ander weer extreem. Het gaat erom dat de woning schoon is. De verhuizing brengt nogal wat rommel met zich mee. Ook is alle "smeer" opeens zichtbaar wanneer een huis leeg wordt gehaald. 


Wat wordt nog wel eens vergeten?

De koelkast, vaatwasser en de combimagnetron of oven. Ook de apparatuur moet schoon worden achtergelaten. Als verkoper wil je dat natuurlijk ook maar het ontbreekt nogal eens aan de tijd. Ook investeer je als verkoper al snel meer tijd in de nieuwe woning en is de oude woning die laatste paar dagen een blok aan je been. Toch wil je ook als verkoper je woning netjes achterlaten.
  • Koelkast: Maak de koelkast leeg en schoon. Je kunt ervoor kiezen om de koelkast aan te laten staan maar je mag hem ook uitzetten. Laat dan wel de deur op een kier als je ervoor kiest de koelkast uit te zetten. Let op: De koelkast moet tijdens de eindinspectie op werking worden gecontroleerd dus haal de stekker er niet uit maar zet hem uit met de (draai)knop.
  • Vaatwasser: Dit is een ondergeschoven kindje en wordt vaak vergeten. Immers, de vaatwasser maakt zichzelf schoon. Toch ruik ik regelmatig vieze luchtjes tijdens de oplevering van een huis. Ik heb ook wel eens meegemaakt dat er nog spullen in stonden. Check voor de overdracht de vaatwasser en maak het schoon. Een vaatwas-verfrisser doet wonderen.
  • Combimagnetron/oven: Deze is over het algemeen het meest smerig. Ook tijdens bezichtigingen wordt in dit apparaat gekeken en de mate van schoon laat nogal eens te wensen over. Zo ook met de oplevering. Maak dit schoon. Kruimels die tussen de randen liggen waar je lastig bij komt kun je ook met de stofzuiger weghalen. 
Tijdens een eindinspectie staan of liggen er regelmatig nog spullen in het huis. Bovenin hoge kasten of in de schuur worden nog wel eens spullen gevonden die de verkoper mee moet nemen. Check voor de oplevering nog een keer het hele huis en wees er zeker van dat alles leeg en schoon is. Succes.


Vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Contact  >>
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring