Page content

Tip 5 Vul altijd de bezoekerslijst in

Tip 5 Open Huis – Vul bezoekerslijst in

Alle deelnemers van Open Huis ontvangen van ons een formulier waarop naam, telefoonnummer en mailadres kan worden genoteerd. Doe dat ook!

Belangrijk formulierVul bezoekerslijst in

Het allerbelangrijkste van een Open Huis is het formulier waarop de bezoekers hun gegevens achter kunnen laten. Zorg ervoor dat dit ook gebeurt. Je wilt als verkoper weten wie er in je huis is geweest. Als makelaar wil ik dat ook weten zodat we de week na het open huis de bezoekers na kunnen bellen. Indien er niets is genoteerd hebben we ook niets om na te bellen.

Geen gegevens is een gemiste kans

Ik zie het elk huis weer gebeuren. Verkopers die de gegevens niet laten opschrijven. Over dit formulier wordt misschien wel te makkelijk gedacht. Geen gegevens is een gemiste kans om enerzijds feedback te krijgen en anderzijds bezoekers te verleiden om nogmaals te komen kijken. Die tweede bezichtiging wordt dan met de makelaar gedaan.

Bezoekers willen hun gegevens niet achterlaten

Ik vind dat dit verplicht is omdat je als verkoper het recht hebt te weten wie je huis binnenkomt. Als kijker vind ik dat hieraan mee moet worden gewerkt. We gaan mensen niet telkens nabellen of spammen met allerlei reclame. We bellen of mailen ze één keer om te vragen in hoeverre er interesse is in het huis dat ze bezocht hebben.

Mailen aan de makelaar

Na het open huis kan het formulier worden gemaild naar de makelaar. Kun je het formulier niet scannen? Dan kun je met een mobiel een (scherpe) foto maken en via WhatsApp versturen. Het gaat erom dat wij de formulieren van de deelnemende woningen zo spoedig mogelijk. na het open huis ontvangen. In de lopende week na het open huis zullen we met iedere bezoeker contact opnemen om feedback of een tweede bezichtiging te vragen.

Bekijk ook de video

Meer open huis tips >>

Contact >>