Page content

Tip 4 Heb niet te hoge verwachtingen

Tip 4: Open Huis – Heb niet te hoge verwachtingen

Hoge verwachtingenHeb niet te hoge verwachtingen, het ergste wat je kan overkomen is dat er niemand komt. Je hebt het huis opgeruimd en schoongemaakt, de kinderen de deur uit en een plekje voor de huisdieren geregeld maar er komt niemand. Dat is natuurlijk erg vervelend maar daar kun je soms niets aan doen.

Verkopen

Het beste wat je kan overkomen is dat er een bezoeker komt die mega enthousiast is en het huis koopt. Bij elk Open Huis worden er huizen verkocht. Als je niet meedoet aan het landelijke Open huis mis je die kans. Ik adviseer om altijd mee te doen. Het is vaak op een zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur. Dat overleef je als huizenverkoper ook wel weer. Het is natuurlijk veel werk maar kan ook enorm positief zijn.

Verwacht niet teveel

Wanneer de verwachtingen hoog gespannen zijn kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen wanneer er niemand komt of het huis niet tijdens Open Huis wordt verkocht. Wanneer je niets verwacht kan het alleen maar meevallen.

Informeel

Een open huis is informeel en bezoekers gaan vaak meerdere woningen bekijken. Sommigen  lopen snel door het huis en zijn ook snel weer weg. Anderen blijven wat langer hangen en willen misschien wel een kopje koffie. Voordeel van een open huis is de feedback die je vaak van bezoekers krijgt. Mocht het huis niet worden verkocht kunnen we naderhand misschien iets met die feedback.

Mega enthousiast en toch niet kopen

Elk open huis zien we het weer. Kijkers zijn mega enthousiast maar besluiten toch niet om het huis te kopen of om met een voorstel te komen. Naar de verkopers wordt enthousiast gereageerd omdat sommige bezoekers niet eerlijk durven te zijn naar de verkopers. Wanneer wij enkele dagen na het open huis nabellen krijgen we vaak wel een eerlijk antwoord. Ga dus niet teveel af op hetgeen de bezoekers vertellen. Dat kan enorm afwijken van hetgeen wij als makelaars te horen krijgen.

Bekijk ook de video

Meer open huis tips >>

Contact >>