Page content

Tip 3 Wees eerlijk en denk aan meldingsplicht

Tip 3: Open Huis Geef eerlijk antwoord op de vragen en denk aan meldingsplicht

Wees eerlijk en denk aan meldingsplichtWees niet alleen netjes en vriendelijk maar geef ook eerlijk antwoord op de vragen die door de bezoekers worden gesteld. Kijkers stellen af en toe de gekste vragen dus als je het antwoord niet weet gewoon doorsturen naar de makelaar.

Meldingsplicht

Als verkoper heb je een meldingsplicht, mochten er bijzonderheden of gebreken zijn aan het huis moet dat worden gemeld. In de vragenlijst staan de meeste antwoorden maar in de praktijk kunnen bezoekers natuurlijk ook andere vragen stellen. Zie ook meldingsplicht verkoper.

Onderzoeksplicht koper

De koper moet natuurlijk wel vragen stellen want voor de koper geldt er een onderzoeksplicht. Met alleen vragen stellen voldoe je in de meeste gevallen niet aan die onderzoeksplicht en kan er een nader onderzoek zoals een bouwkundige keuring worden ingesteld. Zie ook onderzoeksplicht koper.

Gevoel van de bezoeker

Wanneer je als verkoper elke vraag ontwijkt of vage antwoorden geeft kan dat het gevoel van de bezoeker negatief beantwoorden. Wees dus eerlijk! Weet je het antwoord niet? Zeg dat dan gewoon en verwijs de bezoeker door naar ons.

Conclusie:

Wees eerlijk en denk aan meldingsplicht. Je wilt als verkoper geen gezeur achteraf en als koper verwacht je eerlijke informatie. En zo hoort het ook.

Bekijk ook de video

Meer open huis tips >>

Contact >>