Page content

Tip 1 Netjes schoon en opgeruimd

Tip 1: Open Huis – Netjes schoon en opgeruimd

Netjes schoon en opgeruimdZorg ervoor dat je huis netjes schoon en opgeruimd is. Geïnteresseerden komen nu eenmaal graag een huis binnen wat netjes, schoon en opgeruimd is. Dat begint allemaal al bij de voortuin. Zorg ervoor dat de voortuin er netjes bij ligt. Verwijder het onkruid, veeg de stoep en maak de tegels schoon.

Bloemen

Zet er eventueel een bloembak neer of wat fleurige bloemen in de tuin. Overweeg wat bloempotten om de boel op te fleuren. Maak de ramen en kozijnen netjes schoon. Bezoekers komen meestal via de voorkant en zien de voorzijde van het huis als eerste. Je wilt absoluut niet dat de eerste ontmoeting met het huis negatief is.

Geur

Zorg ervoor dat het lekker ruikt in huis. Soms blijf je de geuren van huisdieren ruiken. Als dierenbezitter merk je dat vaak niet eens maar als mensen van buiten komen kan de geur van een huisdier een negatieve invloed op de bezichtiging hebben. Een citroengeur ruikt fris en geeft mensen het gevoel dat (nadat je hebt schoongemaakt) dat het huis extra schoon is.

Entree hal

Haal de entree hal leeg en zorg ervoor dat de kijkers door kunnen lopen. Geen dozen, schoenen of teveel jassen aan de kapstok. Zorg voor voldoende licht, indien er een gordijn bij de voordeur aanwezig is zet die dan open zodat er meer licht invalt.

Bekijk ook de video

Meer open huis tips >>

Contact >>