Page content

De Woonkamer

Waarom de woonkamer enorm belangrijk is.

In de meeste gevallen kom je via de hal/entree de woonkamer binnen. De woonkamer is enorm belangrijk voor het gevoel voor je woning. De meeste zoekers laten de woonkamer ook even op zich inwerken. Valt de woonkamer tegen haken de meeste kopers gevoelsmatig al af.

Opgeruimd staat netjes  woonkamer verkooptips

Zorg ervoor dat de woonkamer neutraal en netjes opgeruimd is. Niet teveel spullen zodat je de ruimte goed laat zien. Sommige huizen staan van muur tot muur vol met allerlei kastjes, speakers en tafeltjes om elke ruimte op te vullen. Dat is niet nodig. Het mag zelfs aan de lege kant zijn. Kopers kunnen dan alvast bedenken waar ze hun eigen spullen neer willen zetten en zijn soms in het hoofd al bezig met het inrichten.

Ramen schoon

Zorg ervoor dat de ramen mooi schoon zijn. Veel woningen hebben aan de achterkant een grote raampartij, openslaande deuren of een schuifpui. Wanneer je de woning binnenloopt en de zon schijnt vallen vieze ramen enorm goed op. Dat is afleiding en moet je als verkoper niet willen.

Huisdieren

Zorg ervoor dat tijdens de bezichtigingen de huisdieren weg zijn en verwijder hondenmanden en kattenbakken. Sommige mensen zijn zelfs allergisch voor huisdieren dus het pakt soms negatief uit wanneer er drie katten in de woonkamer je tegemoet komen.

Schoon en fris

De geïnteresseerde moet een goed gevoel aan de bezichtiging overhouden. Dat kun je stimuleren door het huis mooi schoon en fris achter te laten. Wanneer je huisdieren hebt kunnen er vervelende luchtjes achter blijven. Lucht voor de bezichtiging even de woning en gebruik en lekker luchtje. Een fris huis is enorm belangrijk voor een bezichtiging.

Persoonlijke foto’s

Het is fantastisch om een grote trouwfoto of kinderfoto boven de bank te hangen. Maar niet voor de verkoop van een huis. Dit leidt de kijker af en geeft ze het gevoel dat ze in het huis van iemand anders rondlopen. Dat is natuurlijk ook zo maar je wilt dat ze het gevoel krijgen dat ze in hun toekomstige huis rondlopen.

Bankzitten

Ik laat vaak de kijkers even op de bank zitten. Het versterkt het belevingsgevoel en de woonkamer lijkt daardoor (gevoelsmatig) iets groten. Beleving is een belangrijk onderdeel van de bezichtiging. Zorg er ook voor dat er geen spullen onder de kasten worden gepropt die je kunt zien als je zit.

Sfeer

Het is belangrijk dat een huis wel sfeervol is. Een fruitmand met “nieuw” fruit of een fris bloemetje op tafel doet wonderen.

Kleuren

Ook teveel verschillende kleuren op wanden en vloeren kunnen de bezichtiger afleiden. Maak de woonkamer zo neutraal mogelijk. De kleur wit is altijd goed en vinden de meeste mensen mooi. De woonkamer lijkt daardoor groter en frisser. Wanneer één wand een andere kleur heeft is dat prima als het maar mooi staat bij de rest van de wanden en het interieur.

Styliste

Wij werken al jaren met een styliste die een analyse van de woning maakt. Zij zorgt voor alle benodigde tips en adviezen zodat ook de woonkamer fantastisch wordt gepresenteerd.

 Bekijk ook de video 

Meer verkooptips >>

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “De Woonkamer

    Plaats een reactie


    *