Mijn favorieten

Tips huis verkopen - De voortuin


Eerste indrukTips en tricks de voortuin

Wat veel verkopers onderschatten is de voortuin. Deze tuin is meestal het eerste contact met het huis. Deze moet er netjes en verzorgd uitzien. Een mooi verzorgde voortuin geeft potentiële kopers een goed gevoel. Dat gevoel is vaak bepalend voor de volgende stap. Een afspraak voor bezichtiging maken.


Langsrijden

Vaak rijden woningzoekers eerst eens door de straat om te kijken hoe het er daar allemaal uitziet. Soms kennen ze de buurt maar ook soms niet. De eerste indruk begint al bij het inrijden van de straat. Ziet de straat er netjes uit? En welk soort mensen wonen er? De voortuinen geeft een belangrijke eerste indruk.

Belangrijke eerste indrukken zijn;

  • Wat is het gevoel wanneer je de straat inrijdt
  • Hoe komt de buurt op je over
  • Is er genoeg parkeerruimte
  • Hoe ruim voelt het hier
  • Hoe zien de tuinen eruit
  • Welk type auto’s staan er
  • Welk soort mensen wonen er
  • Zijn er leuke speelplekken voor de kids

Zoals je ziet is het erg belangrijk wat een potentiële koper van de straat denkt. Dat is meestal een gevoel. De eerste indruk en het eerste gevoel bepaalt vaak het slagingspercentage van een succesvolle verkoop.


Wat vind je zelf van de straat?

Wanneer je zelf de straat binnenrijdt, wat is dan jouw eerste indruk? Ziet het er verzorgd uit of is het een rommeltje. Staan er overal auto’s half op de stoep of is het op het eerste gezicht een nette straat. Is de straat ruim opgezet of moet je om de hoek parkeren omdat de straat vol met auto’s staat.


Wat vind je van de voortuin?

Hoe ligt jou voortuin erbij is voor kopers vaak een belangrijk punt. Dat is het eerste contact met hetgeen ze misschien gaan kopen. Dat gevoel moet goed zijn. Maai het gras, snoei de bomen en spuit de stoep netjes schoon. Vergeet vooral het onkruid niet.


En die van de buren?

Hoe ziet de tuin van de buren eruit, is het daar netjes of liggen er autobanden in de voortuin. Staat onkruid meer dan een meter hoog of ziet het er allemaal verzorgd uit. Geïnteresseerden vragen bij de meeste bezichtigingen welk soort mensen ernaast wonen. Als de tuin een rommeltje is kan de makelaar wel zeggen dat er nette mensen naast wonen maar dat is niet erg geloofwaardig.

Tip: Maak je voortuin in orden zodat alles er netjes en verzorg uitziet. Dat is meestal een kleine moeite maar levert de kijker een enorm positief gevoel op wanneer de woning wordt bekeken. Is het bij de buren niet netjes? Help ze dan een keer op een zaterdag de tuin in orde maken. Ik weet dat dit ver is gezocht maar het is voor je eigen bestwil.


Tussenwoning

Wanneer je in een tussenwoning woont lukt het bijna niet om een foto van de voorgevel te maken zonder dat er een stukje van de buren bij op komt. Dat zien kijkers al op de online presentatie. Dat wil je als verkoper echt niet.

Zoals je ziet is het eerste contact met een huis enorm belangrijk, als verkoper kun je daar iets aan doen om het zo mooi mogelijk en interessant te maken.
 

Bekijk ook de video

Meer verkooptips >>

Contact >>

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring