Mijn favorieten

De toiletruimte


Kort maar krachtig 
Tips huis verkopen, toiletruimte

Over de toiletruimte kunnen we kort en krachtig zijn. De toiletruimte moet schoon zijn en fris ruiken. De toiletpot behoort helemaal schoon te zijn. Geen spinnenwebben aan het plafond, geen lekkende kraan of kitnaden die zijn versleten. 


Toiletbril

Bij een bezichtiging behoort de toiletbril dicht te zijn, vaak doe ik die zelf nog even dicht wanneer ik iets eerder kom op de afspraak voor bezichtiging. Een open staand toilet geeft toch een bepaalde indruk die je wilt vermijden. 


Prive spullen en bladen weg

Haal zoveel mogelijk de privé spullen weg zoals foto’s en andere kleine prulletjes. Sommige mensen plakken het hele toilet vol met posters en vakantiefoto’s. Niet doen als je woning de verkoop in gaat. Boeken en bladen die op het toilet worden gelezen horen daar niet en mogen worden opgeruimd vóór een bezichtiging.


Kleur 

Een roze of paarse kleur in een toiletruimte is killing voor een presentatie. Het is slimmer om die wit te maken. Mocht dat geen optie zijn plaats die foto dan niet op internet. In veel gevallen kan de foto van de toiletruimte in de presentatie achterwege worden gelaten tenzij je een fantastisch nieuw en modern toilet hebt die qua steil doorloopt in de rest van het huis.


Geen spullen op de grond

Extra bankjes, kindertoiletpotjes en een toiletzit verkleinen voor kinderen behoren tijdens de ronde van de fotograaf en een bezichtiging niet thuis op het toilet. Ruim deze spullen netjes op. Spulletjes op het toilet die de ruimte opfleuren zijn toegestaan maar ook weer niet teveel. Zoek daar de juiste balans in.


Schoon en fris

Zorg ervoor dat het toilet fris ruikt. Er is niets zo vervelend voor een geïnteresseerde om in een vies en stinkende toiletruimte te moeten kijken. De fontein en vloer moet schoon zijn en de toiletrollen netjes op z’n plaats.


Verlichting

Zorg voor voldoende verlichting. Sommige toiletten zijn amper te bekijken omdat er verlichting hangt met een lage capaciteit wattage. Kijkers willen ook het toilet goed bekijken. In sommige gevallen werkt de verlichting niet of hangt er geen verlichting. Maak dat in orde. Wanneer er nog een "peertje" (losse lamp) aan hangt vervang die dan door een plafonnière of iets soortgelijks. Daarmee is het toilet netter afgewerkt.
 

Kitnaden

Zorg ervoor dat de uitnaden netjes en fris zijn. Vervang die indien dat noodzakelijk is. De makelaar kan hierover adviseren.


Kortom

Schoon, fris, neutraal en leeg is het motto voor de toiletruimte. Denk hier niet te makkelijk over maar ga hiermee aan de slag.


Bekijk ook de video


Meer verkooptips >>

Contact >>

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring