Page content

De Slaapkamer(s)

Slaapkamer als privédomein

De slaapkamer is eigenlijk een privédomein, iets wat je normaal gesproken niet aan anderen laat zien. In een presentatie op internet, Funda of tijdens een bezichtiging ligt dat natuurlijk anders.

Privéslaapkamer verkooptips

Als kijker kom je in iemand anders z’n slaapkamer. Voor de verkoper geldt hetzelfde. Opeens komt er iemand in je slaapkamer. Haal dan ook de spullen die echt privé zijn weg en houd er rekening mee dat bezichtigers ook in vaste kasten kijken. In losse kasten mogen de bezichtigers van mij niet inkijken.

Netjes en opgeruimd

Ook deze kamer moet netjes en opgeruimd zijn. Geen kleding op de stoelen en niet te vol. De styliste kan hier ook weer tips en adviezen over geven.

Spullen onder het bed

Stof en rommel onder het bed hoort niet. In sommige gevallen kun je wanneer je de trap oploopt onder het bed kijken. Haal daar de spullen weg en maak het stofvrij.

Ramen

Zorg ervoor dat de ramen mooi schoon zijn. Via de slaapkamers  wordt er vaak nog even in de tuin gekeken. Van boven zie je het totaalplaatje van de tuin inclusief dat van de buren.

Fris ruiken

Zet ramen en deuren een beetje open. Op de slaapkamer mag het best een beetje fris zijn in tegenstelling tot de benedenverdieping.

De ruimtes

Laat goed de ruimtes zien. Kijkers willen vaak weten of hun bed in de slaapkamer past. Plattegronden bij de presentatie wordt erg gewaardeerd.

Kleuren

Soms zie je op elke slaapkamer een andere kleur. Vooral de meisjesslaapkamer is vaak enorm roze. Ook legerwanden en grote posters zijn erg populair. Het is verstandiger om alles zo neutraal mogelijk te houden (maken). De kijker (en dat begint al online) is dan minder snel afgeleid. Een neutrale kleur maakt de ruimtes ook rustiger.

Bekijk ook de video

Meer verkooptips >>

Contact >>