Page content

De Overloop

De overloop ondergewaardeerd als ruimte

De overloop is een ondergewaardeerde ruimte. Het is de toegangsruimte (verkeersruimte) tot meerdere kamers zoals de slaapkamers, badkamer en overige ruimtes.

Ruimtelijkoverloop verkooptips

Laat het er ruimtelijk uitzien. Er hoeven op een overloop geen spullen te staan. Denk eraan dat het tijdens een bezichtiging met meerdere mensen erg krap kan worden wanneer je daar met z’n vieren loopt.

Enorme overloop

Wanneer je woning over een enorme overloop beschikt kan het soms sfeervol lijken door er wel wat leuke accessoires neer te zetten maar ook weer teveel.

Foto’s in het trapgat

Mooie foto’s of schilderijen kunnen de sfeer positief be├»nvloeden maar persoonlijke spullen hebben juist weer een negatieve invloed en leiden af van een bezichtiging.

Licht

Laat voor een bezichtiging de deuren van de slaapkamers iets open staan zodat er meer licht invalt. Veel overlopen beschikken zelf niet over een raam waardoor het wat donker is. Het is niet voor niets dat veel woningen ramen boven de deuren hebben.

Hoe hoger des te slechter afgewerkt

Hoe hoger je over het algemeen in een woning komt des te slechter het vaak is afgewerkt. Nu je dat weet kun je er iets aan doen. Werk de plinten af en zorg ervoor dat ook deze ruimte mooi schoon is. Verwijder ook de spinnenwebben want kijkers hebben nu eenmaal de neiging om tijdens een bezichtiging veel naar boven te kijken.

Tot slot

De overloop is een ruimte waar je minimaal 2 keer langs komt wanneer je het huis doorloopt dus zorg voor ruimte en licht. Haal overtollige spullen weg en zorg dat het er netjes uitziet.

Bekijk ook de video

Meer verkooptips >>

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “De Overloop

    Plaats een reactie


    *