Page content

De Overkapping

Het gebruik van een overkapping

Sommige huizen hebben een overkapping waar ze gebruik van maken. In de meeste gevallen is het aangebouwd aan de achterzijde van het huis maar dat is niet altijd het geval.

Gebruik  overkapping verkooptips

Vaak wordt die gebruikt om lekker onder te zitten of te roken. Aan de overkapping wordt meestal niet zoveel aandacht aan besteed en dat is zonde want dat maakt toch deel uit van hetgeen de geïnteresseerde misschien wil kopen.

Doorzichtige golfplaten

Zorg ervoor dat de doorzichtige golfplaten op de overkapping mooi schoon zijn. Dat staat netter en geeft meer licht. Ook in het huis. Vaak is het redelijk makkelijk schoon te maken met een hogedrukreiniger. Wanneer je een “donkere” overkapping hebt overweeg dan 1 of 2 platen te vervangen door doorzichtige zodat er meer licht in de woning binnenkomt.

Roken

Gebruik je die ruimte om te roken zorg dan dat de asbakken weg zijn en gooi geen peuken op de grond of in de tuin.

Tuinset

De tuinset behoort netjes te staan, het mooiste is dat er wat kussentjes in liggen en wat planten in de buurt staan. Denk aan het gevoel wat geïnteresseerden krijgen wanneer ze vanuit het huis via de overkapping de tuin in lopen.

Deel uit van het huis

Een overkapping maakt natuurlijk ook deel uit van het huis en is een soort verlengstuk. Zorg voor een verzorgde indruk en veeg bijvoorbeeld de vloer ook netjes aan.

Gevoel versterken

In de zomer is het heerlijk om tijdens een bezichtiging samen met de geïnteresseerden nog even op het terras of onder een overkapping te zitten. Dat versterkt het “blije” gevoel van een potentiële koper. Alle kleine beetjes helpen om de “koper” te overtuigen dat dit hun droom huis is.

Schilderwerk

Een overkapping staat natuurlijk in weer en wind, dat zie je vaak terug in het schilderwerk. Herstel planken die aangetast zijn door houtrot of vervang ze. Even de verfkwast erover heen en je kent het niet weer.

Bekijk ook de video

Meer verkooptips >>

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “De Overkapping

    Plaats een reactie


    *