Page content

De Trapopgang

De trapopgang met trap naar eerste of tweede verdieping

Trapopgang verkooptipsMeestal kom je in de entree hal de trapopgang tegen. Ook komt het voor dat in de woonkamer een trap is gesitueerd. Hetgeen ik hieronder schrijf geldt voor de eerste verdieping maar ook voor de trapopgang naar de zolder of overige ruimtes.

Schoon

Ook de trap moet natuurlijk mooi schoon en fris zijn. De randen verdienen voldoende aandacht en het saus of schilderwerk springt vaak direct in het oog wanneer je binnenkomt. In de hoeken zien we nogal eens spinnenwebben, dat heeft ermee te maken dat je op sommige plekken lastig bij komt in verband met de hoogte. Werk beschadigingen bij en soms is een kitspuit nodig om de naden dicht te kitten.

Vloerbedekking

Veel trappen zijn bekleed met vloerbedekking. Soms is deze erg versleten, overweeg dan om dat te vervangen. Pas geleden kwam ik bij een woning waar er allemaal vlekken (van wasmiddel) op de trap (in de vloerbedekking) zaten. Dat staat lelijk in een presentatie en kan kijkers afschrikken. Mijn advies in dit geval is vervangen.

Leuningen

Leuningen behoren vast te zitten, loszittende leuningen kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Indien dat het geval is zet ze dan vast. Dat geeft een betere indruk van onderhoud naar zo’n kijker.

Schilderwerk

Trappen hebben veel te verduren. Tientallen malen per dag wordt zo’n trap gebruikt. De verf kan dan ook slijten waardoor er kale of vieze plekken ontstaan. Overweeg de trap te schilderen indien dat nodig is.

Leeg

Geen spullen op de trap leggen. Dit is verleidelijk en we doen het allemaal wel eens maar is voor een bezichtiging “not done”.

Conclusie:

Een trap moet niet opvallen. Wanneer een trap opvalt mag dat alleen positief zijn. Bijvoorbeeld een mooie authentieke trap is fantastisch om te zien. Zorg dat het schoon is en de trap goed in de verf zit.

Bekijk ook de video

Meer verkooptips >>

Contact >>