Page content

De Badkamer

Trots op je badkamer

De badkamer is soms het paradepaardje waar verkopers trots op zijn. Een mooie moderne badkamer verkooptips badkamer geeft een wauw gevoel en versterkt de drang (wanneer de rest van het huis ok is) om te kopen. Een badkamer vervangen kost al snel tussen de 10 en 15 duizend euro. Een belangrijke ruimte dus.

Smaakgevoelig

Een badkamer is enorm smaakgevoelig. Badkamers veranderen ook telkens in de loop der tijd. In veel gevallen kun je zien uit welke periode een badkamer komt. Je kunt dan ook snel zien of deze ruimte gedateerd is ook al is het verder netjes. Met de smaakgevoeligheid van verschillende mensen kun je geen rekening houden bij het vernieuwen. Een neutrale badkamer doet het altijd goed. Overweeg je om na een aantal jaren weer te verkopen adviseer ik een neutrale badkamer.

Schoon

Of je nu een nieuwe of oude badkamer hebt. Hij moet gewoon (brand)schoon zijn. Schone tegels en glasplaat of schuifdeur. Voegen moeten helder zijn, het komt dikwijls voor dat de voegen schimmel vertonen. Reinig dat grondig.

Kitranden

Gemiddeld moet een uitrand elke 7 jaar vervangen worden maar dat gebeurt in de praktijk niet. Misschien is het slim om voordat de fotograaf komt de zitranden te reinigen of te (laten) vervangen. Dat geeft “kopers” een goed gevoel, wie koopt er nou een huis met een versmeerde badkamer en vieze kitranden.

Douchebak

De douchebak is alweer uit de tijd. Toch bevindt zich in veel huizen nog een douchebak. Nadeel hiervan is dat er vaak aan de onderkant veel vuil tussen zit. Dat is bijna niet schoon te houden omdat er naden tussen zitten. Vooral in de hoeken blijft vuil achter waar je bijna niet bij kunt. Maak het schoon of haal desnoods de strippen of glasplaat even los om erbij te kunnen.

Wasmanden

Wasmanden gebruiken we allemaal maar moeten niet de bezichtiging afleiden. Gooi vieze was in de wasmand en doe de deksel dicht. Laat niet teveel losse spullen slingeren en zet zoveel mogelijk flessen en tubes in de kastjes. Houdt er rekening mee dat kijkers ook in de lades en kasten kijken die bij het wandmeubel horen. Prop er dus niet alles in maar ruim het netjes op.

Spiegels

Met spiegels blijf je soms aan de gang om ze schoon te houden. Doe dat toch! Spiegels hebben soms de neiging om veel stof en vuil aan te trekken. Een mooie spiegel blijft mooi als die schoon is. Het effect van een mooie grote spiegel wordt teniet gedaan indien die smerig is. Maak de spiegel ook streep vrij. Roest aan de randen van spiegels is een veel voorkomend probleem. Kijk daar naar wat je eraan kunt doen of overweeg de spiegel te vervangen.

Radiator

Ook de radiator verdient soms aandacht. Door het vocht in de badkamer kan de radiator gaan roesten. Bij oudere radiatoren is dat meestal aan de onderkant. De verf bladert af doordat er roest ontstaat. Herstel dit door de roest weg te schuren en de radiator (plaatselijk) te verven. Is het te erg geworden overweeg dan om deze te vervangen. Ook designradiatoren kunnen hier last van hebben. Dat komt omdat er vaak een natte handdoek overheen wordt gehangen.

Schimmel aan het plafond

Ook schommel aan het plafond is een veel voorkomend verschijnsel. Maak dat schoon of overweeg het plafond te sausen. Gebruik hiervoor het juiste materiaal zodat de schimmel weg blijft. Schimmel komt vaak voor doordat de badkamer niet goed wordt geventileerd.

Ventilatie

Zorg voor een goede ventilatie. Tegenwoordig wordt er vaak een mechanische ventilatie gebruikt maar in oude huizen ontbreekt dat nogal eens. Zit er een raam? Gebruik deze dan om te ventileren.

Conclusie:

De badkamer moet hoe modern of gedateerd ook; SCHOON ZIJN. Vraag bij twijfel de styliste of verkopend makelaar voor advies.

 Bekijk ook de video

Meer verkooptips >>

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “De Badkamer

    Plaats een reactie


    *