Page content

Denk aan CV-ketel

Tip Huis Kopen – Denk aan de CV-ketel

Denk aan CV ketelWeer je voor het eerste een huis gaat kopen kan het zijn dat je verliefd wordt. Wanneer dat het geval is word je vaak blind voor de overige details zoals de CV-ketel.

CV-ketel algemeen

CV-ketels zijn er in allerlei soorten en maten. Ook de prijzen verschillen enorm. Bij het kopen van een huis moet je goed opletten of de ketel eigendom is of huur. Ook zijn er verschillende lease contract soorten waarbij looptijd natuurlijk belangrijk is.

CV-ketel eigendom

Wanneer de CV-ketel eigendom is vraag dan hoe oud de ketel is en of er de laatste jaren onderhoud is gepleegd. Een goed onderhouden CV-ketel gaat nu eenmaal langer mee. Vraag de makelaar naar de historie van de ketel. Een ketel van 15 jaar of ouder is misschien aan vervanging toe. Ook het rendement kan een overweging zijn om een oudere ketel te vervangen.

CV-ketel huur

Er zijn verschillende huurcontracten met elk z’n eigen voor- en nadelen. Een huurketel wordt vaak genomen omdat de eigenaar dan niet in 1 keer een hoger bedrag hoeft te betalen. Huren is relatief duur en mijn advies is om altijd een ketel te kopen. Bij het kopen van een huis is o.a. looptijd een belangrijk punt. Soms wordt de huurder automatisch eigenaar nadat het einde van de huurperiode is bereikt maar dat is niet altijd zo.

CV-ketel lease

Dit lijkt enigszins op huur maar kan ook een soort huur omgezet in eigendom zijn. Looptijd en overige voorwaarden zijn hierbij erg belangrijk. Ook deze contracten zijn er in verschillende vormen. Belangrijk is de looptijd en de verstreken looptijd. Zitten de te vervangen onderdelen bij het contract of moet je daar apart voor betalen. Hoe is het onderhoud geregeld.

Looptijden

Er zijn verschillende looptijden van contracten. Bijvoorbeeld 6 of 12 jaar. Indien een contract een jaar geleden is afgesloten zal er nog een resterende periode van circa 5 of 11 jaar moeten worden betaald. Dat bedrag komt elke maand weer terug. In sommige gevallen kun je het contract afkopen. Kijk daar goed naar. Soms is de verkoper bereid om zo’n contract af te kopen maar de meesten zijn hiervan niet zo gecharmeerd.

Contract bekijken (TIP)

Bekijk goed het contract van de woning die je wilt kopen. Vraag naar het onderhoud en bestudeer de overige voorwaarden. Misschien is het slim om de afkoopsom bij de installateur op te vragen zodat je weet welk bedrag je moet betalen indien je het wilt (laten) afkopen.

Bekijk ook de video

Meer tips huis kopen >>

Contact >>