Page content

Kruipruimte Inspecteren

Kruipruimte inspecteren

Kruipruimte inspecteren

Kruipruimte inspecteren – Hoe kom ik onder de kruipruimte? (houten vloer)

Enige tijd geleden¬†verkocht ik een woning waarbij de kopers de kruipruimte willen inspecteren, ze hebben een bouwkundig inspecteur ingeschakeld om het huis te keuren. Echter de bouwkundig inspecteur kon nergens onder de vloer komen. Koper krijgt dus een bouwkundig rapport waarbij de vloer uitgesloten is. Dan kun je je afvragen hoeveel waarde zo’n rapport heeft omdat niet alles onder de loep is genomen. Misschien is onder de vloer van alles mis maar niemand weet het.

We hebben in goed overleg afgesproken dat er een gat in de woonkamer gezaagd kon worden waarbij de koper aansprakelijk is gesteld voor schade en vervolgschade als gevolg van het zagen in de vloer. Ik moet zeggen dat de klusjesman zeer secuur en netjes te werk is gegaan. Hij heeft van tevoren een goede inschatting gemaakt waar de balken zich bevonden. Er is netjes een luik onder het bankstel gemaakt zodat niemand er (voorlopig) last van heeft.

Mocht je ooit parket, laminaat of een mooie houten vloer over de bestaande vloer met kruipluik willen leggen? Denk er dan heel goed over na dat wanneer je het huis weer verkoopt de koper is de meeste gevallen ook even onder de vloer wil kijken. Verplaats e.v.t. het luik naar de entree/hal of bedenk een andere manier om toch op een makkelijke manier toegang tot de kruipruimte te behouden. Nagenoeg elke koper wil de vloer (laten) inspecteren.

Endoscoop is de oplossing

Indien ruimtes niet toegankelijk zijn kan er een endoscopisch onderzoek uitgevoerd worden waarbij de bouwkundig inspecteur met een endoscoop (via een klein gat) de ruimte onder de vloer inspecteert. Met een endoscoop kunnen ook leidingen op moeilijk toegankelijke plekken worden bekeken. Ook kan men met behulp van een endoscoop in bijvoorbeeld de spouw kijken.

Meer tips en tricks >>

Contact >>