Page content

Taxatierapport

Taxatierapport in veel gevallen verplicht

De taxatie vastgelegd in het taxatie-rapport heeft tot doel u belangrijke gegevens verschaffen over uw eigen woning of de woning die u heeft gekocht. Voordat banken en andere financiële instellingen een hypotheek verstrekken stellen ze meestal een taxatie – taxatierapport verplicht. De geldverstrekker (de bank) wil zekerheid omtrent de reële waarde van het huis waar u een financiering (hypotheek) voor vraagt. Daarbij is een onafhankelijk oordeel van een deskundige vereist. Deze deskundige is de taxateur

Via onze taxateurs krijgt u op een deskundige en objectieve wijze inzicht in de waarde van uw onroerend goed.

Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elk taxatierapport maar hanteren hiervoor strikte regels. Wij als erkende makelaar/taxateurs van Zomer Makelaars staan vermeld in het register van Stichting Certificering VBO Makelaars (SCVM) en het nieuwe NRVT. Dit om u te wijzen op onze vakkundigheid en hoge kwaliteitseisen. Tevens zijn we aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) die het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties als belangrijk doel heeft. Naast deze kwaliteitsregisters worden we periodiek bijgeschoold om aan de laatste eisen te voldoen.

Wij geven u 100% garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland, het taxatierapport voldoet altijd aan de laatste normen.

Een taxatierapport kan tevens worden opgesteld voor andere doeleinden, bijvoorbeeld:

  • splitsing eigendom (bijvoorbeeld bij echtscheiding)
  • echtscheiding
  • fiscale waarderingen
  • onteigening
  • second opinion bij aankoop van een woning
  • herbouwwaarde ex. Art. 275 Wvk.
  • afsluiten of oversluiting hypotheek
  • waardering recht van erfpacht
  • hypotheek verhoging (bijvoorbeeld bij verbouwing en/of verbetering van uw woning)

Plaatselijk bekend

Wij hebben de afgelopen jaren diverse woningen in verschillende plaatsen en dorpen aangekocht, getaxeerd of verkocht. We zijn plaatselijk goed bekend en waarschijnlijk ook wel eens bij u in de buurt geweest.

Heeft u een onafhankelijk taxatierapport nodig of u wilt graag advies? Neem dan contact met ons op.

Contact >>