Taxatiekeuring

Nieuw

De taxatiekeuring valt onder de categorie bouwkundige keuring maar is een vereenvoudigde versie. Deze is niet volledig vergelijkbaar met een bouwkundig rapport maar geeft je wel informatie over de bouwkundige staat van de woning. Ook directe herstelkosten en kosten op termijn worden in de taxatiekeuring opgenomen. Deze taxatiekeuring wordt uitgevoerd om te verwachten onderhoudskosten in kaart te brengen. De taxateur zal bij twijfel nader onderzoek adviseren. Je krijgt met de taxatiekeuring een beter beeld van hetgeen je koopt en wat de (te verwachten) onderhoudskosten zijn.

In de praktijk zal de taxateur veelal deze bouwkundige opname zelf uitvoeren waarna deze (binnenkort verplicht) aan het rapport wordt toegevoegd. Ook Zomer Makelaars (Meindert Zomer) is hiervoor gecertificeerd.


Taxatiekeuring door Zomer Makelaars

Meindert Zomer is sinds 2010 gecertificeerd register makelaar/taxateur en heeft in 2021 het certificaat voor het nieuwe taxatierapport behaald. Om de betrouwbaarheid van de taxatiekeuring te garanderen heeft hij een extra opleiding bij Homekeur Academy gevolgd en hiervoor eveneens een certificaat behaald. Kortom, overweeg je een taxatiekeuring, stuur ons dan even een bericht via het contactformulier.


Taxatierapport door Zomer Makelaars

Tot nader order is een bouwkundige opnamestaat (nog) niet verplicht bij een taxatierapport. De verwachting is dat dit media 1 oktober 2021 verplicht wordt. Totdat deze verplichting niet geldt kun je via Zomer Makelaars jouw woning, of de woning die je koopt op de reguliere wijze laten taxeren. Bel ons op 038-8200371 of stuur even een bericht via het contactformulier voor de tarieven.


Het nieuwe taxatierapport door Zomer Makelaars

Ondanks dat een taxatiekeuring tot nader order nog niet verplicht is kunnen wij de bouwkundige opnamestaat verzorgen samen met het taxatierapport. Hiervoor komen we langs om de woning te taxeren en de bouwkundige opnamestaat compleet te maken. Zie dit als een vorm van het reguliere taxatierapport en een taxatiekeuring. Hierdoor ontvang je een betrouwbaar en gevalideerd taxatierapport waarbij de woning op onderhoudstoestand wordt gecontroleerd. De opname staat is voorzien van herstelkosten die je direct uit moet voeren, en de herstelkosten op termijn. Hiermee krijg je een beter inzicht in de te verwachten onderhoudskosten.


Tot slot:

Door de gekte op de woningmarkt laten steeds meer kopers de bouwkundige keuring vervallen. Hierdoor loop je als koper soms grote risico's maar het voelt alsof je hierin geen keuze hebt om kans te maken op de woning. Door de taxatiekeuring of een taxatierapport met bouwkundige opnamestaat kies je voor meer zekerheid. De taxatierapporten van ons worden conform de laatste eisen van het NRVT opgesteld en door het NWWI gevalideerd. Hiermee ben je ervan verzekerd dat jouw (Nederlandse) bank het rapport accepteert. Wil je hier meer informatie over? Bel ons dan op 038-8200371 of laat een bericht achter via het contactformulier.


Onze kwaliteitslabels taxeren

NRVT taxateur Zwolle  NWWI gevalideerde taxatie in Zwolle

Vragen?

Mocht je ondanks deze uitleg nog een vraag hebben? Stuur ons dan even een bericht en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Succesvol als aankoopmakelaar

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als zoeker of meld je aan via Cribb.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle
arrow_drop_up arrow_drop_down