Taxatie Zwolle

Taxatie Zwolle

Taxatie van je woning in Zwolle e.o.

Wanneer je een huis koopt (met financieringsvoorbehoud), een hypotheek oversluit of je woning gaat verbouwen en de hypotheek wilt verhogen, heb je in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Een taxatie van een onafhankelijke taxateur in Zwolle. Zomer Makelaars kan deze erkende taxatie voor je regelen. Ben je dus op zoek naar een taxateur in Zwolle? Voor een erkend en betrouwbaar taxatierapport? Vraag dan nu via de button een taxatie aan waarnaar wij snel contact opnemen om je aanvraag te bespreken. De aanvraag verplicht je nog tot niets en is puur informatief. Weet je niet zeker welk soort taxatierapport je nodig hebt? Selecteer dan de optie "anders" in het formulier. Wil je liever rechtstreeks een bericht aan een taxateur sturen? Klik dan op de link onder de button.

Woningtaxatie in Zwolle nodig voor:

 • Huis kopen
 • Taxatierapport voor de hypotheek
 • Verbouwing (mee)financieren
 • Oversluiting hypotheek
 • Overbruggingskrediet
 • Vastleggen waarde na overlijden
 • Taxatie voor scheiden/scheiding
 • Taxatie voor overname van de woning
 • Herbouwwaarde laten berekenen


De taxatie van jouw woning in Zwolle is een belangrijk moment. Immers, met de waarde uit het taxatierapport worden door de bank beslissingen genomen. Daarom heb je een expert nodig op het gebied van taxaties in Zwolle. Een taxatierapport volgens de laatste eisen en richtlijnen waarin een betrouwbare waarde staat vermeld maar dat is niet alles. Tegenwoordig worden taxatie gevalideerd door NWWI en is de taxateur ingeschreven bij NRVT (Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Aan deze voorwaarden voldoen de taxateurs van Zomer Makelaars in Zwolle. Neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek zodat we je kunnen informeren over welk soort taxatierapport je nodig hebt.

Wat is een (NWWI) gevalideerd taxatierapport?

De meeste geldverstrekkers in Nederland stellen als eis dat het taxatierapport gevalideerd moet zijn. De onafhankelijke instelling NWWI controleert en valideert de ingediende rapporten. NWWI staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. De validatie is een soort keuring van het taxatierapport wat door de taxateur wordt ingediend. Na het indienen zal NWWI deze beoordelen. Voldoet het rapport aan de gestelde eisen, dan ontvangt de taxateur een digitale code waarmee het rapport wordt ondertekend. Zomer Makelaars is aangesloten bij NWWI en kan een NWWI gevalideerd taxatierapport in Zwolle voor je verzorgen. Weet je niet wel soort taxatierapport je nodig hebt? Vraag dan een gratis informatiegesprek aan voordat je de opdracht verstrekt.

Nieuw model taxatierapport

Per 1 oktober 2021 is er een nieuw model taxatierapport van kracht. De doelstelling hiervan is dat een taxatierapport voor iedereen goed leesbaar moet zijn. Dus ook voor de consument. Ook is er een bouwkundige opnamestaat toegevoegd waarbij de taxateur meerdere bouwdelen inspecteert en beoordeeld. Dit wordt samen met de (toekomstige) kosten door de taxateur vermeld in het taxatierapport. Hierdoor wordt de opdrachtgever beter geïnformeerd over de huidige gebreken of herstelkosten op termijn. De bedragen voor herstel worden opgenomen in het taxatierapport. Hierdoor weet je bijvoorbeeld als koper welke kosten je nu, en op termijn kan verwachten. Let op: Een bouwkundige opnamestaat die door de taxateur wordt ingevuld is geen bouwkundige keuring. Wil je hier meer over weten? Stuur ons dan even een bericht en wij informeren je graag.

Een ervaren taxateur in Zwolle

Zomer Makelaars is sinds 2010 gevestigd in Zwolle en heeft de veranderende eisen met betrekking tot taxatierapporten meegemaakt. De manier van taxeren is in de loop der jaren veranderd en steeds scherper geworden. Jaarlijkse bijscholing en het bijspijkeren van veranderende regelgeving is een vereiste voor een betrouwbaar taxatierapport waar de taxateurs van Zomer Makelaars aan hebben voldaan. Er is geen plek in Zwolle waar we niet zijn geweest en de benodigde kennis van hebben vergaard. Voor jou een zekerheid dat er een taxateur langskomt die bekend is met de buurt, plek en wijk. Daarnaast hebben onze taxateurs een verplichte opleiding voor het nieuwe taxatiemodel gevolgd die met een examen is afgesloten. Hiermee wordt voldaan aan alle gestelde eisen en weet jij zeker dat je met een expert op taxatiegebied van doen hebt.

Voordelen taxateurs van Zomer Makelaars in Zwolle

 • Plaatselijk bekend
 • Gevestigd in Zwolle
 • Jarenlange ervaring
 • Jaarlijkse bijscholing
 • Rapport voldoet aan laatste eisen
 • NWWI gevalideerd
 • Discreet en onafhankelijk
 • Inclusief bouwkundige opnamestaat
 • Integere taxateur
 • Snel en goed geregeld
 • Gratis informatiegesprek
 • Door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd

Is een waardebepaling hetzelfde als een taxatierapport?

Nee, ondanks dat hier wordt gesproken over de waarde van een huis is dit niet hetzelfde. Daarom is het van belang om het doel van het begrip waarde te kennen. Bij een huis verkopen heb je in de meeste gevallen geen taxatierapport nodig maar komt de makelaar langs om een geschatte waarde van de woning te geven. Neem contact met ons op en geef aan waarvoor je de waarde van je woning nodig hebt. Een waardebepaling voor de verkoop van je huis in Zwolle e.o. verzorgen wij gratis.

Wat kost een taxatierapport in Zwolle?

Een volledig verzorgd en NWWI gevalideerd taxatierapport die voldoet aan de laatste eisen en door alle geldverstrekkers in Nederland wordt geaccepteerd verzorgen wij voor € 650,- incl. btw. Voor appartementen en een taxatie met verbouwing rekenen we een toeslag van 50 euro. Heb je een bijzondere taxatie nodig, of wil je eerst meer informatie over welk soort taxatierapport je nodig hebt. Dan informeren we je graag en bieden wij je een passende taxatie met bijbehorende tarief aan. We zijn niet de goedkoopste maar ook niet de duurste taxateur in Zwolle. We gaan voor kwaliteit want ons motto is: Kwaliteit kost geld, maar geen kwaliteit kost kapitalen. Neem dus geen onnodige risico’s en laat de taxatie in Zwolle door een expert uitvoeren. Zo’n expert is Zomer Makelaars.

Taxeren jullie ook buiten Zwolle?

Ja, de richtlijn hiervoor is 20 kilometer (hemelsbreed) vanuit het taxatieadres in Zwolle. Denk hierbij aan Dalfsen, Wijhe, Meppel, Hattem, Hasselt, Kampen, Wezep enz… Weet je niet zeker of wij je woning mogen taxeren? Neem dan even contact op en wij kijken hier samen even naar.

Hoelang duurt de afspraak voor taxatie?

Over het algemeen heeft de taxateur maximaal een uur nodig om de woning op te nemen. De woning wordt opgemeten en volledig geïnspecteerd. Alle gegevens worden vastgelegd waarna de taxateur het taxatierapport op kantoor uitwerkt. Houd er rekening mee dat alle ruimtes goed toegankelijk zijn zodat de taxateur elk onderdeel kan bekijken.

Data van de woningmarkt

Onze taxateurs maken gebruik van diverse kanalen om data over de waarde en de woning te vergaren. Zo gebruiken wij Provadie voor het vinden van vergelijkbare woningen die recent zijn verkocht. Door onze ervaring, kennis en gebruik van diverse betrouwbare data zijn we in staat om een hoogwaardig en kwalitatief taxatierapport in Zwolle te leveren.

Verschil tussen de marktwaarde en de opbrengst

Wat is het verschil tussen de marktwaarde in het taxatierapport en wat de woning opbrengt is een vraag die ons vaak wordt gesteld. De waarde die wordt vermeld in het taxatierapport wordt verkregen door jou/jullie woning te vergelijken met recent verkochte woningen in de straat, buurt of wijk. Dit noemen we referenties waarbij verschillen worden af- of opgewaardeerd. Hetgeen je woning opbrengt hangt af van de verkoopstrategie en hoeveel interesse er in de woning is. Wanneer er flink wordt overboden zal de opbrengst hoger zijn dan de werkelijke waarde, lees taxatiewaarde. Jouw woning kan dus meer opbrengen dan de waarde die in het taxatierapport wordt vermeld.

Hoelang duurt het voordat het taxatierapport klaar is?

Soms staat de druk er flink op waarbij we snappen dat jij het taxatierapport graag zo snel mogelijk in handen wilt krijgen. Taxatierapporten in Zwolle regelen we binnen 7 dagen na opname maar in de praktijk is dit meestal sneller. Heb je het taxatierapport sneller nodig, geef dit dan aan en we vinden hiervoor een passende oplossing.

Tot slot!

Heb je snel een erkend en onafhankelijk taxatierapport van je huis (of toekomstige huis) in Zwolle nodig? Met de vermelding van een eerlijke en juiste waarde die door alle geldverstrekkers in Nederland wordt geaccepteerd? Stuur ons dan even een bericht en wij nemen dezelfde dag nog contact op om je vraag of aanvraag te bespreken.

Meindert Zomer

Meindert Zomer -Register taxateur

Mijn naam is Meindert Zomer en sinds 2010 eigenaar van Zomer Vastgoed, tegenwoordig Zomer Makelaars BV. Ik woon in Stadshagen waar het geweldig wonen is. In 2009 ben ik afgestudeerd als Register Makelaar Taxateur en heb me ingeschreven bij SCVM. Ik taxeer voor alle validatie-instituten en ben sinds 2016 ingeschreven bij het nieuwe NRVT. Graag verzorg ik een erkend taxatierapport in Zwolle e.o. 

Wil je me als taxateur inschakelen of wil je eerst meer informatie?

Stuur me dan even een bericht via de button!

Onze diensten en nog veel meer...

Huis verkopen met Zomer Makelaars

Huis verkopen

Verkoop je huis beter met onze verkoopspecialisten. Open en eerlijke communicatie met transparante terugkoppeling.

Geen kijkers, maar kopers en meerdere biedingen voor het beste resultaat met een veilige verkoop zonder gedoe. Daar staan we voor!

Succesvol als aankoopmakelaar

Huis kopen

Succesvol een huis kopen, ook in deze tijd lukt het om voor veel klanten een ander (t)huis te vinden.

Toegang tot een database met verkopers waarvan de woning (nog) niet op Funda zichtbaar is. Schrijf je nu in als zoeker of meld je aan via Cirkl.

Betrouwbaar taxatierapport

Huis taxeren

Een eerlijk en betrouwbaar taxatierapport door register makelaar/taxateur Meindert onafhankelijk en volgens de laatste normen op waarde geschat.

Alles vastgelegd in een NWWI gevalideerd taxatierapport met bouwkundige opnamestaat.

Betrouwbare makelaar Zwolle