Page content

Eerste bezichtiging

Informatie over de eerste bezichtiging

Wij willen u alvast informeren over hoe een bezichtiging werkt!

Eindelijk is het zover! Binnenkort is de presentatie klaar en wordt uw woning zichtbaar op internet en Funda. De eerste aanvragen komen vaak al snel binnen en de eerste bezichtigingen worden ingepland. Indien we meerdere aanvragen (min 3) ontvangen zullen we in overleg met u een Open Huis plannen. (Ps: voordat de woning online komt vragen we natuurlijk eerst uw toestemming)

Bezichtiging(en)

Hoe gaat een bezichtiging in zijn werk? Wat moet u als verkoper van tevoren doen en weten, en waar moet u zich op voorbereiden?

Makelaar doet de bezichtigingen

De makelaar zal zelf altijd bij de bezichtiging aanwezig zijn en het is dus niet de bedoeling hierbij zelf aanwezig te zijn. De makelaar heeft een sleutel en is op tijd voor de bezichtiging.

Open Huis

Ook het Open Huis (m.u.v. landelijk Open Huis) wordt door ons kantoor verzorgt. We komen minimaal met z’n tweeën en ontvangen zelf de kijkers. Indien er een Open Huis wordt gepland gaat dat in overleg met u.

Aantrekkelijk huis

Voordat de bezichtiging plaatsvindt is het van belang dat uw huis er aantrekkelijk uitziet. Zorg er dus voor dat uw huis mooi schoon, opgeruimd is en lekker ruikt. Losse spulletjes in de badkamer zoals toiletartikelen kunnen beter zoveel mogelijk worden opgeruimd. In principe is het de bedoeling dat het huis gepresenteerd wordt zoals tijdens de fotoshoot.

Vaste kasten

Indien er vaste kasten aanwezig zijn kijken de geïnteresseerden ook vaak even in de kast. Zorg er voor dat deze netjes zijn opgeruimd.

Keukenapparatuur

Reinig de keukenapparatuur grondig. Regelmatig komt het voor dat de combi-magnetron wordt vergeten. Ook hier kijken de bezichtigers vaak even in.

Einde bezichtiging

Na afloop van de bezichtiging zal de makelaar contact met jullie opnemen om even door te spreken hoe het is gegaan. Waren de kijkers enthousiast of vonden ze het juist helemaal niets? Dit is in de meeste gevallen na de eerste bezichtiging al wel duidelijk.

Nabellen

Na een paar dagen wordt de kijker vaak nog even gebeld. Ze hebben dan de tijd gehad om na te denken over jullie woning en weten dan beter of ze wel of niet met de woning verder willen. Als ze enthousiast zijn over de woning zal er een tweede bezichtiging worden ingepland. Ook wanneer ze twijfelen is het vaak raadzaam om nog een tweede keer te komen kijken, dit kan zo maar eens de doorslag geven. De feedback van de kijker wordt aan u teruggekoppeld.

Kortom:

Een eerste bezichtiging draait vooral om gevoel. Het is dus belangrijk dat we ervoor zorgen dat de kijker(s) een goed gevoel overhouden aan de bezichtiging.

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

Contact >>