Page content

Bezichtigingswijzer

Bezichtigingswijzer

Bezichtigingswijzer

Wat is een Bezichtigingswijzer? (Checklist)

Een huis kopen is meestal één van de belangrijkste aankopen in uw leven. Logisch dat u wilt weten of u veilig en zonder risico een goed huis koopt. Om het u makkelijk te maken kunt u  onderaan deze pagina een checklist / bezichtigingswijzer downloaden.

Wanneer u een huis gaat bekijken komen er zoveel indrukken op u af waardoor u vaak dingen vergeet. Laat staan wanneer u meerdere huizen gaat bekijken. Zomer Makelaars heeft speciaal deze bezichtigings-wijzer (checklist) ontworpen zodat u achteraf thuis de indrukken en kenmerken nog eens rustig na kunt lezen.

Wat is de eerste indruk van de omgeving?

Ik zeg het wel vaker, een huis kopen is gevoel. Daarbij hoort ook de omgeving waar u misschien in komt te wonen. Spreekt de omgeving u aan of voelt u zich daar niet echt thuis. Hoe zit het met parkeren en voorzieningen zoals winkels, scholen, sport en groenvoorzieningen.

Wat is de eerste indruk van het huis?

Valt het mee of valt het tegen, is de locatie hetgeen u ervan heeft verwacht of juist niet. Is het huis goed onderhouden of moet er veel in worden geklust voordat u zich daar thuis gaat voelen. Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.

Een huis valt bijna nooit mee

Wanneer we naar de presentaties kijken zien we dat de foto’s vaak worden geschoten met een groothoeklens. daardoor lijken de ruimtes vaak iets groter dan ze in werkelijkheid zijn. De ruimtes kunnen gevoelsmatig tegenvallen. Bekijk eerst de plattegronden voordat u een woning gaat bekijken. Dan kunt u zelf inschatten of de foto’s overeenkomen met de afmetingen op de plattegronden.

U heeft een leuk “droomhuis” gezien

Heeft u een leuk huis gezien waar u meer van wilt weten? Kies dan voor zekerheid en laat u begeleiden door één van onze aankoopspecialisten. Bij ons is uw aankooptraject in goede handen. uiteraard kunt u ook een aankoopmakelaar in een later stadium inschakelen voor aankoopbegeleiding, ondersteuning of advies.

Klik hier en download de bezichtigingschecklist >>