Page content

Het Zonnescherm

Moet het zonnescherm achterblijven?

Een “buiten” zonnescherm kan in sommige gevallen betekenen dat er een discussie kan ontstaan indien dit niet goed vermeld staat op de roerende zakenlijst. Bij twijfel onder “ter overname” vermelden. Indien je het scherm achter wilt laten zet je een kruisje bij “blijft achter”. Je bepaalt als verkoper op welke manier je het wel/niet aanbiedt aan de koper.

zonnescherm

Het antwoord is dus nee! Het is niet verplicht dat een zonnescherm achter moet blijven.

Flinke investering

Een buitenscherm kan een dure investering zijn waarvan je een deel terug wilt ontvangen via de kopers. Vooral elektrische zonneschermen met automatische beveiligingen voor bijvoorbeeld storm kan er qua prijs flink inhakken. Tegenwoordig is er een grote variatie aan schermen en doek materiaal. Dat geldt ook voor rolluiken of screens.

Wees duidelijk

Wees duidelijk wat je daarmee wilt. Indien dit bij “ter overname” komt te staan dan is het alvast slim om de factuur op te zoeken en een bedrag vast te stellen wat je voor het zonnescherm wilt ontvangen. Ook hierover kan eventueel over worden onderhandeld. Wees als koper ook duidelijk wanneer je een voorstel doet. Kijk goed naar de “overname lijst” en bepaal welke zaken je wel/niet over wilt nemen of wilt bedingen in de deal.

De praktijk

In de praktijk zie je vaak dat bieders een voorstel neerleggen inclusief de roerende zaken die ze willen overnemen. Hiermee wordt het een all-in prijs. Verkoop of koop je een huis dan is het slim om hier op de juiste manier mee om te gaan. Als je als koper een deal sluit en niet hebt gezien dat het zonnescherm “ter overname” staat heb je een deal gesloten zonder zonnescherm. Wanneer je daar achteraf over begint met de opmerking, ik dacht ┬ádat het zonnescherm erbij hoorde heb je niet goed gekeken naar de voorwaarden.

Contact >>