Page content

Zoekprofiel

Wat is een zoekprofiel?

zoekprofielAls woningzoeker ken je misschien het begrip zoekprofiel wel. Dat is een profiel of wensenlijst van welk soort woning je zoekt.

Voordat de zoektocht begint

Meestal gaat er een langer traject aan vooraf voordat je de beslissing neemt om te verhuizen. Dat heeft vaak te maken met de omstandigheden waarin je verkeert. Dat kan een verandering van baan zijn, of gaan samenwonen. Ook scheiding en de wens of noodzaak om groter te gaan wonen komt regelmatig voor.

De beslissing

Alles draait om de beslissing, heb je eenmaal de beslissing genomen om te verhuizen kan het snel gaan. In veel gevallen zul je ook het eigen huis moeten verkopen voordat de volgende stap kan worden gezet.

Wat zoek je precies?

Ik leg dit wel eens vaker uit aan woningzoekers. Maak een lijst met punten waaraan een woning of plek moet voldoen. Zorg voor 2 kolommen, in de eerste kolom zet je de punten waar je geen concessies in wilt doen. Dat kan de wijk, het type, zonligging of aantal kamers zijn. In de tweede kolom zet je de overige wensen neer. De punten in die tweede kolom is geen absolute must maar een pré als dit aanwezig zou zijn.

Wat te beginnen?

Nadat je een lijst met 2 kolommen hebt gemaakt begint meestal de zoektocht op internet. Funda is een populaire site maar ook via andere sites en Social Media zijn veel woningen te vinden. Bij veel sites kun je selecteren op wijk, grootte, aantal kamers en prijs. Op Funda kun je een zoekprofiel aanmaken. Je maakt een account aan en vult je woonwensen in. Je krijgt dan automatisch nieuw aanbod per mail wanneer dit voldoet aan je zoekprofiel.

Hoeveel kan en wil ik lenen?

Zorg ervoor dat het helder is hoeveel je wilt en kunt lenen. Onze hypotheekadviseur kan je hierbij adviseren. Ik wil een afspraak met de hypotheekadviseur >>

Afspraak plannen voor bezichtiging

Meestal zijn er een aantal woningen die de voorkeur hebben. Dit is vaak een combinatie van hetgeen je ziet en het gevoel dat je daarbij hebt. Maak een afspraak met de verkopend makelaar of bezoek een open huis.

Geschikte woning gevonden

Indien je een aantal huizen hebt gezien krijg je meer gevoel bij hetgeen je ziet en wat daar de prijzen van zijn. Populaire huizen zijn vaak snel verkocht. Wanneer je daarvoor in aanmerking wilt komen zul je snel moeten schakelen.

Aankoopmakelaar

Het is slim om een aankoopmakelaar in de arm te nemen die het aankooptraject begeleidt. Laat ons helpen jouw droomhuis aan te kopen. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan via Ik wil een afspraak met de aankoopmakelaar >>

Vul je naam en mailadres in via onze homepage en je wordt op de hoogte gehouden van ons nieuwste aanbod.

Begrippenlijst >>

Contact >>

Klik voor meer informatie:

Huis verkopenwaardebepalingaankoopmakelaartaxatieover ons.

    Comment Section

    0 reacties op “Zoekprofiel

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.