Page content

Woningopname

Woningopname door de makelaar

woningopnameBij een huis verkopen komt veel kijken. Meestal moet er nog worden geklust en opgeruimd. Ook wordt er soms een muurtje gewit of andere (kleine) werkzaamheden uitgevoerd om een zo mooi mogelijke presentatie te krijgen. De styliste zorgt ervoor dat de woning op en top wordt gepresenteerd.

Formulieren om in te vullen

Van ons krijgen alle verkopers de informatieformulieren voor kopers. Deze formulieren incl. vragenlijst met informatie over de woning dienen door de verkopers te worden ingevuld. Hiermee wordt gedeeltelijk voldaan aan de meldingsplicht verkoper. Ook alle gebreken moeten hierop worden vermeld. Tijdens de woningopname worden deze formulieren met de makelaar nog eens doorgenomen en eventueel aangepast waar nodig. De roerende zakenlijst zorgt nogal eens voor twijfel, die nemen we samen nog even extra door.

Plattegronden en inmeten

Het inmeten van de woning en het opnemen van de plattegronden kan bestaan uit de woningopname maar dat hoeft niet. Sommige externe partijen meten de woning in en verzorgen daarna de plattegronden. Bij Zomer Makelaars Zwolle wordt elke woning ingemeten en voorzien van plattegronden. Dit vinden geïnteresseerden enorm prettig en draagt bij aan een beter overzicht van de woning voordat er een afspraak wordt gemaakt.

De woningopname zelf

Bij Zomer Makelaars in Zwolle worden er tijdens de woningopname diverse activiteiten uitgevoerd. De vragenlijsten en formulieren worden samen met de makelaar doorgenomen. Details en bijzonderheden worden geverifieerd en genoteerd. De bemiddelingsovereenkomst wordt doorgenomen en getekend maar ook de vraagprijs of bieden vanaf prijs wordt definitief vastgesteld en vastgelegd in de bemiddelingsovereenkomst. Kenmerken van de woning worden ingevoerd in het systeem en de laatste details besproken.

Rondje woning

Vaak wordt er nog even een rondje door de woning gelopen zodat de makelaar nog even een fris beeld krijgt van hoe het eruit ziet. Uitleg over eventuele elektrische rolluiken, het zonnescherm en de screens met afstand bediening wordt door de verkoper gegeven zodat de makelaar niet voor verassingen komt te staan tijdens een bezichtiging.

Te koop bord

Het te koop bord wordt meegenomen maar meestal nog niet geplaatst. Wanneer de woning online staat krijgen de verkopers een seintje dat het bord in de tuin of aan het raam kan.

Tot slot

Tijdens de woningopname worden alle details en bijzonderheden besproken en vastgelegd. Voor beide partijen is dat prettig zodat er naderhand geen discussies ontstaan over verkeerde gegevens. Wel zo handig.

Begrippenlijst >>

Contact >>