Page content

Verschil hoekwoning en eindwoning

Wat is het verschil tussen een hoekwoning en een eindwoning?

In de volksmond gebruiken we beide termen door elkaar maar de taxateur mag deze 2 begrippen niet door elkaar halen. Kort gezegd is een hoekwoning een woning waarbij er grond beschikbaar is naast de woning. Een eindwoning heeft dat niet. Bij een eindwoning kan er bijvoorbeeld wel een klein gangetje tussen 2 blokken huizen doorlopen. In de video leg ik dat verder uit.

Video: Het verschil tussen een hoekwoning en een eindwoning.

Audio: Het verschil tussen een hoekwoning en een eindwoning.

Voorbeelden:

Eindwoning

Eindwoning

Hoekwoning

Hoekwoning

  Comment Section

  2 reacties op “Verschil hoekwoning en eindwoning


  Door Hr. Hofman op 20 juni 2017

  Goedemiddag,

  Wij wonen in Den Haag en hebben nu een eindgevelwoning.
  Wellicht kunnen wij een strook grond van 1 1/2 breed naast de woning erbij kopen van de gemeente waardoor onze eindgevelwoning een hoekwoning wordt.
  Nu is mijn vraag, is er enige indicatie (in procenten) te geven wat de waardevermeerdering van het huis opzich is na de aankoop van de strook grond?
  Met de aankoop van de 40 m2 grond zal een bedrag van rond de €7.000 gemoeid zijn excl. k.k.


  Door Meindert Zomer op 29 juni 2017

  Beste heer Hofraad, dat is afhankelijk van de grondprijs en hetgeen er met de grond gedaan kan worden. 1.1/2 meter is te smal om bijvoorbeeld een garage op te bouwen. Indien er geen achterom is zal die 1.1/2 meter een enorme meerwaarde hebben om via de zijkant naar de achterkant te komen. Het is dus van veel factoren afhankelijk. Ik denk dat het slim is een plaatselijke makelaar/taxateur te raadplegen, hij of zij beschikt over plaatselijke data en kan hierin goed de (meer)waarde inschatten. Grond erbij kopen heeft natuurlijk een bepaalde meerwaarde, het is alleen de vraag hoeveel! Veel succes. M.v.g. Meindert Zomer

  Plaats een reactie


  *