Page content

Verkooptraject

Wat is een verkooptraject?

Dit is het gehele traject (verkooptraject) van A t/m Z om een huis te verkopen. Het begint vaak met een gratis waardebepaling om de waarde vast te stellen. Daarna wordt de opdracht tot dienstverlening (bemiddelingsovereenkomst) getekend en kan de makelaar ermee aan de slag. Het verkoopplan wordt opgesteld en e.v.t. kluswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Ook kan de woning alvast worden opgeruimd. Sommige makelaars werken met een verkoopstyliste die langskomt voor tips en adviezen.

Media en Promotie

Verschillende media en promotie worden bij zo’n verkooptraject ingezet en het bezichtigen kan beginnen. Bij voldoende interesse wordt er onderhandeld of vindt de verkoop bij inschrijving plaats. Nadat er een deal is gesloten wordt de koopovereenkomst opgesteld. Meestal zorgt de makelaar ervoor dat deze bij de notaris komt. De notaris regelt de rest.

Oplevering

Als laatste vindt de eindinspectie of opleveringsinspectie plaats. De makelaar, aankoopmakelaar, kopers en verkopers inspecteren de woning. Er wordt gekeken of de woning conform afspraak wordt opgeleverd. Op de roerende zakenlijst staan de afspraken over de spullen die meegaan of worden achtergelaten. Indien hierover discussie ontstaat kan de makelaar en aankoopmakelaar over bemiddelen. Daarna volgt de gang naar de notaris waar de juridische overdracht plaats vindt. Ook worden de sleutels bij de notaris overhandigd.

Begrippenlijst >>

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “Verkooptraject

    Plaats een reactie


    *