Page content

Verkoopplan

Wat is een verkoopplan?

Ook deze vraag heeft het antwoord al in zich. Een verkoopplan is een plan wat wordt gemaakt om een huis te verkopen. Meestal stelt de makelaar zo’n plan op maar je kunt het ook zelf doen.┬áDit is een plan wat meestal door de makelaar wordt gemaakt om de woning te verkopen. In zo’n plan komen vaak verschillende media en promotie aan bod. Meestal biedt de makelaar verschillende diensten of pakketten aan. Maar ook een maatwerkplan behoort vaak tot de mogelijkheden.

Wat staat er in een verkoopplan?

In zo’n verkoopplan wordt precies beschreven wat de makelaar allemaal doet en wanneer hij/zij bepaalde reclame en promotie inzet. Bij media hebben we het vaak over fotografie, video’s, plattegronden en 3D Virtuele tour. Bij promotie gaat het vaak over Funda, Facebook, YouTube en e.v.t. een regionale krant.

Wat komt er allemaal voor in een verkoopplan?

Het begint meestal met het vaststellen van de marktwaarde en de advies vraagprijs. samen met de verkoper wordt overlegd welke vraagprijs er wordt gehanteerd. Er wordt gekeken wat er allemaal nodig is om het verkooptraject zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Een korte opsomming

 • Vraagprijs
 • Presentatie
 • Marketing
 • Social Media
 • Evaluatie
 • Extra’s

Er kan van alles in staan van de fotograaf tot het organiseren van een open huis. Als jezelf je huis verkoopt is het slim om een lijst van marketing kanalen te maken waarop je de woning wilt presenteren. Bepaal ook van tevoren hoeveel geld je daaraan wilt spenderen.

Contact >>

  Comment Section

  0 reacties op “Verkoopplan

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.