Page content

Starterswoning

starterswoning

Wat is een starterswoning?

Een starterswoning is een woning of appartement voor jonge starters op de woningmarkt. Het gaat hier om jongeren die op zichzelf gaan wonen. Zo’n woning zit qua vraagprijs vaak aan de onderkant van de markt.

Financiering

Starters moeten steeds meer eigen geld inbrengen voor het kopen van een huis en het wordt steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. Het motto is dan ook om jong te beginnen met sparen.

Starterslening

In sommige gemeenten kan er een starterslening worden verstrekt. De starter kan tegen gunstige voorwaarden een bedrag lenen. Voor sommige starters kan het net een verschil maken tussen wel een huis kunnen kopen of niet.

Aankoopmakelaar

Neem als starter altijd een aankoopmakelaar in de arm die je volledig begeleidt. Wanneer je voor het eerst een huis koopt is natuurlijk alles nieuw voor je. Een goede aankoopmakelaar beschermt je voor fouten met grote gevolgen.

Hypotheekadviseur

Laat je eerlijk voorlichten door een goede hypotheekadviseur. Je kunt naar je eigen bank gaan maar ook een onafhankelijke hypotheekadviseur in de arm nemen.

Eerst mogelijkheden onderzoeken

Onderzoek eerst wat je mogelijkheden zijn voordat je actief op zoek gaat naar een woning of appartement. Dat voorkomt teleurstellingen. nadat je mogelijkheden bekend zijn kun je actief op zoek naar je starters-droomhuis!

Contact >>

Video: Tips