Page content

Starterslening

Starterslening

Starterslening VROM

Een VROM starters-lening overbrugt het verschil tussen de totale wervingskosten van een koopwoning en het maximale bedrag dat u bij een bank kunt lenen volgens de normen en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de VROM-starters-lening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente. De starterslening is een lening waarover u in de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaalt. Verandert het inkomen na verloop van tijd? Dan wordt via een inkomenstoets bepaald welke rente en aflossing betaald moeten worden.

Starters op de Zwolse koopmarkt

Voor starters op de huidige Zwolse koopmarkt wordt het steeds lastiger om een huis te kopen. Daarom blijven mensen huren, terwijl zij eigenlijk best een volgende stap in hun wooncarrière willen zetten. Deze stagnatie in de doorstroming heeft als gevolg dat er minder sociale huurwoningen beschikbaar komen voor inkomensgroepen die daarop aangewezen zijn. De VROM-starterslening biedt een mogelijkheid om de doorstroming in Zwolle te bevorderen.

Let op:

Niet in elke gemeente is de starterslening beschikbaar. Ook wordt er soms een beperkt aantal startersleningen verleend. Is de pot leeg dan ben je als koper te laat en zul je het met een reguliere hypotheek moeten doen. Vraag ook de hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Starterswoning

Op zoek naar een starterswoning? Kijk dan ook eens op aanbodkoopwoningen.nl voor het aanbod huizen.

Video: Starterslening Zwolle

Begrippenlijst >>

Contact >>