Page content

Reservefonds

Wat is een reservefonds?

Een reservefonds is een fonds waar vaak periodiek geld in wordt gestort voor toekomstig onderhoud bij bijvoorbeeld een appartementencomplex. De eigenaren betalen een maandelijkse bijdrage zodat er geld voorhanden is op het moment dat er onderhoud nodig is.

MJOP

Hieraan gekoppeld is het Meer Jaren Onderhoud Plan, dit is een planning van toekomstig onderhoud gaat vaak 10 tot 20 jaar vooruit. Je kunt exact zien welk onderhoud in welk jaar is gepland. Zo kun je snel uitrekenen wat de maandelijkse VvE kosten worden wanneer er volgens plan onderhoud wordt gepleegd.

Zit er voldoende in de kas?

In het reservefonds moet voldoende geld aanwezig zijn voor toekomstig onderhoud maar ook voor eventuele tegenvallers. Bij sommige complexen zit er niet altijd genoeg geld in de pot waardoor er extra moet worden betaald. Meestal is het een eenmalige extra bijdrage maar het kan ook een jaarlijkse extra bijdragen zijn voor meerdere jaren.

Check het fonds

Wil je nu een appartement kopen check dan of er voldoende geld is gereserveerd voor toekomstig onderhoud. Vraag ook naar het MJOP zodat je een overzicht hebt van de toekomstige kosten in verhouding tot het fonds.

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “Reservefonds

    Plaats een reactie


    *