Page content

persoonlijke aandacht

Zomer Makelaars, een makelaar met persoonlijke aandacht

persoonlijke aandacht makelaar ZwolleOver persoonlijke aandacht kunnen de meningen verschillen. De ene klant vindt alles prima wanneer het huis maar wordt verkocht. De andere klant wil van elke stap op de hoogte worden gebracht.

Normaal

Bij ons is het normaal dat de klant persoonlijke aandacht krijgt. Of het nu om de verkoper van een huis gaat of om de koper. Beiden verdienen aandacht en begeleiding tijdens het proces. Een huis kopen doe je nou eenmaal niet elke dag.

Onzekerheden

Bij een huis kopen komen veel onzekerheden kijken. Vooral in de huidige markt kunnen kopers en verkopers zich onzeker voelen. Wij halen die onzekerheden weg en ontzorgen zodat het voor beide partijen leuk is. Wij staan de klant met raad en daad bij en geven antwoord op alle vragen.

Nabellen

Elke klant wordt nagebeld. Verkopers vinden het fijn om na de bezichtiging even contact te hebben. We bellen direct na een bezichtiging de verkoper om even bij te kletsen welk soort mensen de woning hebben bekeken. Bezichtigers bellen we na voor feedback. Elke bezichtiger wordt na 3 dagen nagebeld om te horen wat ze van het huis vinden en of we nog een afspraak voor 2e bezichtiging kunnen maken.

Vragen

We krijgen natuurlijk veel vragen. Verkopers helpen we met gedegen en eerlijk advies. Kopers informeren we over allerlei zaken om de drempel zo laag mogelijk te maken om het huis te kopen. Geen vraag is ons teveel.

Snelheid van reageren

Daar licht onze kracht, tegenwoordig zijn er zoveel communicatiemiddelen dat snel reageren altijd mogelijk is. Dat doen we dan ook met zorg, de dames op kantoor zijn hier in getraind en geven snel antwoord op uw vragen.

Beoordelingen

Er zijn veel beoordelingen over ons geschreven met uiteenlopende positieve reacties. We zeggen niet voor niet dat het bij ons om mensen gaat en niet om stenen. Klik hier voor de beoordelingen >>

Overtuig uzelf en maak kennis met ons gedreven team.

Contact >>