Page content

Penthouse

Penthouse

Wat is een penthouse?

Dit is een niet vrijstaand woonhuis op de bovenste verdieping van een gebouw en valt onder het begrip appartement. In de meeste gevallen is dit een luxe woning en is over het algemeen duur. Qua vorm wijkt het meestal iets af maar dat is niet altijd zo. Vaak is er een dakterras of zijn er meerdere dakterassen. Een penthouse heeft vaak een mooi uitzicht en kan grotendeels voorzien zijn van glas hetgeen de bewoner een gevoel van vrijheid geeft.

Centrum van steden

Penthouses zijn vrijwel alleen te vinden in het centrum van (middel)grote steden. Dit omdat hier de hoogbouw qua oppervlakte vaak groot genoeg is om een luxe penthouse bovenop te situeren. Ook de makkelijke bereikbaarheid van voorzieningen als scholen, winkels en restaurants maken dit een aantrekkelijke locatie voor een penthouse.

Duurste penthouse van Nederland (bron: Quotenet) en makelaar Christie’s

Horecatycoon Won Yip is de nieuwe eigenaar van het grootste penthouse van Nederland, gelegen aan de Houthaven te Amsterdam. Zo ziet het er van binnen uit. Won Yip kocht het appartement voor liefst €16 miljoen.

duurste-penthouse-nederland-amsterdam-01 duurste-penthouse-nederland-amsterdam-03 duurste-penthouse-nederland-amsterdam-04 duurste-penthouse-nederland-amsterdam-05 duurste-penthouse-nederland-amsterdam-06
duurste-penthouse-nederland-amsterdam-02

Begrippenlijst >>

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “Penthouse

    Plaats een reactie


    *