Page content

Opstartkosten

Wat zijn opstartkosten van makelaars?

Opstartkosten zijn de kosten die worden gemaakt voor het opstarten van een verkooptraject. Deze bestaan over het algemeen uit de kosten voor:

 • De Stylisteopstartkosten
 • Fotograaf
 • Plattegronden
 • Brochures
 • Woningtekst schrijven
 • Funda plaatsing

Daarnaast kunnen er andere kosten in rekening worden gebracht voor o.a:

 • 360 graden foto’s
 • Hoogtefoto’s
 • 3D Virtuele Tour
 • Woningfilm
 • Omgevingsfilm
 • Overige promotie

Duidelijkheid

Het is goed om van tevoren duidelijk te bespreken wat de opstartkosten zijn en wat je als verkoper hiervoor krijgt. De opstartkosten moeten gebruikt worden om het verkooptraject op te starten en niet voor andere doeleinden. Vraag ook hoe deze kosten zijn gespecificeerd en welke partijen de werkzaamheden uitvoeren.

De Styliste

Bij ons zorgt de styliste voor een optimaal resultaat. Je krijgt als verkoper maar één kans om je woning goed in de markt te zetten. De eerste indruk is vaak bepalend voor het succes. Het is gebleken dat na verkoopstyling advies en het opvolgen van deze tips en adviezen de woning vele malen sneller en tegen een hogere prijs wordt verkocht.

Professionele foto’s

Sommige makelaars maken zelf de foto’s en andere makelaars besteden dit uit. Zomer Makelaars werkt met professionele partijen voor het beste resultaat waarbij je zelf als verkoper volledige controle houdt over de presentatie.

Plattegronden

Deze zijn enorm belangrijk voor de beeldvorming van een online kijker. Foto’s geven de ruimte en sfeer weer maar de plattegronden de indeling. De indeling is enorm belangrijk zodat de woningzoeker in één opslag kan zien hoe de woning is ingedeeld. Het maken van de plattegronden besteden wij uit en de ruimtes worden ingemeten of nagemeten indien er een originele tekening aanwezig is. Ook verzorgen wij in de meeste gevallen een plattegrond van de tuin.

Brochures

In een brochure wordt alle informatie van een woning verwerkt zoals de vragen- en roerende zakenlijst. Deze informatie is enorm belangrijk zodat bezoekers van tevoren helder hebben welke zaken achterblijven of meegaan. Ook staan er in de lijst de zaken die ter overname aangeboden worden. Dit is belangrijk indien er een bod wordt gedaan. In de vragenlijst geeft de verkoper informatie over de woning.

Woningtekst schrijven

Ook de tekst schrijven besteden wij uit en wordt de verkoper betrokken bij het aanvullen/aanpassen van de tekst. De verkoper controleert de tekst en geeft zijn/haar opmerkingen weer. De tekst wordt pas online gezet na controle en e.v.t. aanpassingen naar de wens van de klant.

Funda plaatsing

Nadat alle gegevens beschikbaar zijn wordt bij Zomer Makelaars de woning online gezet. Dan volgt nog een algehele check door de verkopers. Is alles naar wens en akkoord? Dan plaatsen wij in overleg de woning op een geschikt moment op Funda.

Conclusie:

Wij gaan voor het beste resultaat waarbij de klant volledige controle houdt over de presentatie. Dit leidt tot ongekend goede resultaten waarbij we de kopers online al verleiden een kijkje te komen nemen bij de woning. Dit is een positief gevoel wat we creëren voor de nieuwe bewoners.

Ook verkopen? Neem dan contact op voor een gratis verkoop adviesgesprek.

Audio: Opstartkosten

PDF versie van deze pagina >>

Begrippenlijst >>

Contact >>