Page content

Opleveringsdatum

Wat is een opleveringsdatum?

opleveringsdatumEen opleveringsdatum is de datum dat de woning wordt opgeleverd. Vaak valt de feitelijke levering samen met de juridische levering en wordt de sleutel overgedragen bij de notaris.

Inspectie

Voordat de koper en verkoper met diens makelaar(s) naar de notaris gaan is er een eindinspectie. Tijdens die inspectie wordt gecontroleerd of de woning zich in de staat bevindt zoals partijen hebben afgesproken. De roerende zaken die achterblijven moeten overeenkomen met hetgeen is afgesproken.

Garantiebewijzen

Garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen blijven achter in de woning evenals de afvalpas. Soms volgt er door de verkoper(s) nog een uitleg over de werking van apparatuur.

Meterstanden

De meterstanden worden gecontroleerd en vastgelegd op een eindinspectieformulier. Beide partijen kunnen zo de meterstanden doorgeven aan de energieleveranciers. Dat moet uiterlijk binnen 5 dagen naar overdracht.

Naar de notaris

Nadat alles akkoord is gaan alle partijen naar de notaris. Hier vindt de juridische overdracht plaats. Nadat het registergoed is ingeschreven in het kadaster wordt de koper eigenaar.

Begrippenlijst >>

 

Huis-verkopen-Zomer-Makelaars-ZwolleGratis-Waardebepaling-Zomer-Makelaars-ZwolleContact Zomer Makelaars Zwolle