Page content

Online bezichtigen

online bezichtigen

Wat is online bezichtigen?

Online bezichtigen is het via internet (desktop, tablet of mobiel) bezichtigen van een woning. Vaak heb je daar een 3D bril voor nodig. Er zijn meerdere tools voor beschikbaar zodat de consument vanuit de luie stoel een woning kan bekijken.

Vroeger

Vroeger ging een woningzoeker naar de vitrine van de makelaar. Daarin stond het aanbod huizen, de makelaar had de kennis en het aanbod. De makelaar maakte met de klant een afspraak om de woning te bekijken en veelal waren er alleen buitenfoto’s. Naderhand werden er ook binnenfoto’s gemaakt wat bij sommige verkopers niet goed viel i.v.m. de privacy.

Funda

In een later stadium kwam Funda, daar werden de woningen op geplaatst zodat de zoekers woningen in een online vitrine konden bekijken. Dat is na wat updates nog steeds zo.

360 graden foto’s

Dat zijn foto’s waarbij de kijker via pijltjes in de foto naar links, rechts, boven en naar onder kan kijken. Deze techniek is alweer achterhaald door nieuwe en mooiere alternatieven.

3D Virtuele Tour

Via een 3D virtuele tour kunnen woningzoekers een huis bekijken, hiervoor is geen 3D bril nodig maar gaat veelal via de pijltjes toetsten van je computer of laptop. Ook met een mobiel kan deze virtuele tour worden bekeken.

virtuele-tour

Virtuele Reality (VR)

De kijker kan via een 3D bril de woning online bezichtigen. Door stil te blijven zitten en het hoofd te bewegen wordt de kamer waarin zich men bevindt bekeken. Wil je naar een andere kamer richt je de open cirkel op een gekleurd rondje en je stapt de volgende kamer binnen zonder zelf maar ook één stap fysiek te verzetten.

Bij een huis kopen of een huis verkopen kan het een enorm voordeel zijn de woning online te (laten) bezichtigen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “Online bezichtigen

    Plaats een reactie


    *