Page content

Onder bod

onder bod

onder bod

Wat betekent onder bod zijn?

De makelaar kan aangeven dat hij met een woning onder bod is. Dat betekent alleen dat hij een serieuze klant heeft waar hij het vertrouwen in heeft een deal te sluiten. Tijdens het “onder bod” zijn mogen de bezichtigingen gewoon doorgaan maar moet de makelaar dit wel melden aan de kijkers.

Waarde van “onder bod”

Indien er een andere partij de woning bekijkt en ook een voorstel doet moet de makelaar officieel de eerste partij de gelegenheid geven de woning te kopen. In de praktijk worden deze “regels” niet altijd nageleefd. Het “onder bod” zijn heeft eigenlijk geen waarde wanneer verkopers ervoor kiezen de onderhandelingen af te breken. Daarna kunnen ze per direct met een andere partij verder gaan die misschien ondertussen wel een hoger bod heeft neergelegd.

Deal op papier

Zolang er geen deal is gesloten en er nog niets op papier staat kunnen beide partijen nog alle kanten op. Wettelijk gezien moet de koopovereenkomst zijn getekend en voor de koper de 3 dagen bedenktijd zijn verstreken voordat de deal (m.u.v. de ontbindende voorwaarden) definitief is.

Ervaring met cancelen van de deal

In 2015 hebben we voor klanten een woning verkocht en tevens weer aangekocht. De gegevens zijn uitgewisseld en de koopovereenkomst was akkoord bevonden. Toch belde de verkoper 1 dag voor het tekenen op met de mededeling dat ze alles gingen cancelen. De verkoop van hun eigen woning en ook de woning die ze hadden gekocht ging niet meer door. Daar valt helemaal niets aan te doen wanneer die beslissing definitief is.

Inbreken in de onderhandelingen

Er bestaat ook zoiets als; Inbreken in de onderhandeling. Dit betekent dat een andere partij zich ook in het proces begeeft en een voorstel doet. Indien dit voorstel hoger is dan van de eerste bieders zullen de verkopers zich daar toch vaak door laten beïnvloeden.

Bekijk ook ons Blog met een verrassende mededeling :

De waarde van het in onderhandeling zijn >>

Begrippenlijst >>

 

Huis-verkopen-Zomer-Makelaars-ZwolleGratis-Waardebepaling-Zomer-Makelaars-ZwolleContact Zomer Makelaars Zwolle