Page content

NVM

Wat betekent NVM Makelaar?

Nederlandse Vereniging van Makelaars

De NVM is met circa 4000 leden de grootste makelaarsvereniging van Nederland. Ze bestaat al ruim honderd jaar waarbij de makelaars zijn onderverdeeld in vakgebieden en regio’s. Het vestigingsbureau is gevestigd in Nieuwegein. De NVM is actief in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. Hetzelfde geldt voor de andere brancheorganisaties zoals VBO Makelaar, VastgoedPro en NVM. Zomer Makelaars heeft destijds gekozen voor VBO Makelaar. Een no-nonsense brancheorganisatie zonder poespas.

Vaktest – Praktijktoets

Aansluiting bij de NVM kan na het halen van de vaktest. Hier toetsen makelaars die in de regio werkzaam de kennis van makelaars in spé. Dit systeem is enorm verouderd en stuit op steeds meer kritiek. De vraag is in hoeverre bestaande makelaars en makelaarskantoren zitten te wachten op concurrentie.

Periodiek kennis bij houden

Overigens geldt voor elke gecertificeerde makelaar dat hij/zij periodiek de kennis bij moet houden. In verband met het nieuwe taxatieregister NRVT is deze bijscholing aan het veranderen. De makelaar/taxateur moet per jaar een aantal PE punten halen. (Persoonlijke Educatie) Zijn “papieren” zijn 5 jaar geldig en in die 5 jaar moeten de benodigde punten worden behaald. Van verplichte aanwezigheidscursussen wordt het systeem langzaam gewijzigd naar een E-learning omgeving.

Kennis bijhouden geldt zowel voor NVM makelaars als voor VBO en VastgoedPro makelaars.

Begrippenlijst >>

Contact >>