Page content

Monument

Monument

Monument

Wat is een monument?

Een monument is een overblijfsel dat om de cultuurhistorische of wetenschappelijke waarde gezien wordt als algemeen belang. Het zijn overblijfselen van kunst, cultuur, architectuur of nijverheid. In Nederland zijn er 4 typen monumenten: rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten en beschermde stadsgezichten of dorpsgezichten.

Onderhoud of restauratie aan zo’m object is vaak erg kostbaar. Er zijn een aantal regelingen waar u misschien gebruik van kunt maken om een restauratie mee te financieren.

Informatiepakket Monumentaal wonen

De informatieve gids ‘Monumentaal wonen’ maakt u kort en bondig wegwijs in de wereld van monumentzorg en geeft essentiële informatie over de aanschaf, restauratie en het behoud van rijksmonumenten en de financiering daarvan. U krijgt hiermee inzicht in wat het betekent om een huis te hebben en te onderhouden met een monumenten status, welke relevante organisaties er zijn, wat deze voor u kunnen betekenen bij wie u terecht kunt voor bepaalde zaken.

Kopen

Huis kopen? Wanneer u van plan bent om een monument te kopen kunt u ons als aankoopmakelaar inschakelen. We hebben ervaring met het aan- en verkopen van monumenten. Ook kunt u ons als verkopend makelaar of taxateur inschakelen. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Dit gesprek verplicht u tot niets en is geheel gratis.

Begrippenlijst >>

Contact >>