Page content

Maisonnette

Wat is een maisonnette?

Een maisonnette is een woning in een groter gebouw. In zo’n gebouw zijn meerdere verdiepingen aanwezig en het appartement bestaat uit 2 woonlagen. Normaal gesproken bestaat een appartement uit 1 woonlaag. Het woord maisonnette komt uit het Frans en betekent huis. Het woord ette betekent uitgang van verkleining.

Volledig huis binnen een complex

Je zou het kunnen zien als een volledig huis met 2 woonlagen binnen een groot appartementencomplex. Veelal bevindt zich de woonkamer en keuken op de eerste woonlaag en de slaapkamers met badkamer op de tweede verdieping. Natuurlijk zijn er ook afwijkende maisonnettes. Wanneer zich deze op de bovenste verdieping bevind kan er ook een zolder bij inbegrepen zijn. In zo’n geval kan het voorkomen dat het appartement / huis uit 3 woonlagen bestaat.

Penthouse

Wanneer zich een appartement zich op de bovenste verdieping bevindt wordt vaak gesproken over een penthouse. Meestal bestrijk dit appartement de volledige bovenverdieping of bijvoorbeeld de helft van het gebouw. Een penthouse is over het algemeen veel duurder dan een appartement op een lager gelegen verdieping.

Contact >>

    Comment Section

    0 reacties op “Maisonnette

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.