Page content

Machtiging notaris

Machtiging Notaris

Machtiging Notaris

Machtiging Notaris – Machtiging Tekenen

Koper(s) en verkoper(s) kunnen bij de notaris een machtiging tekenen. Het kan voorkomen dat een koper of verkoper niet aanwezig kan zijn tijdens de overdracht bij de notaris. De oplossing is van tevoren een machtiging tekenen. (Machtiging Notaris)

Ruim van tevoren tekenen

Wacht niet tot het laatste moment maar wanneer het duidelijk is wanneer je niet aanwezig kunt zijn. Maak op tijd een afspraak om een machtiging te tekenen. Vergeet niet de legitimatie mee te nemen zodat de notaris dit kan controleren. Dat is namelijk verplicht.

Buitenlandse notaris

Bent u tijdens de overdracht in het buitenland kunt u ook een machtiging bij een buitenlandse notaris tekenen. Deze notaris zorgt ervoor dat deze machtiging bij de notaris in Nederland komt. Ook in het buitenland moet u zich bij de notaris legitimeren.

Wie betaald de volmacht?

Als koper mag je meestal de notaris kiezen, de koper betaald immers de notariskosten. Indien er gebruik wordt gemaakt van een volmacht, betaald de volmachtgever de notaris. Ieder betaald z’n eigen kosten tenzij in overleg iets anders is afgesproken. Denk er dus goed aan tijdens het onderhandelen dat er een geschikte datum afgesproken wordt. De medewerkers van ons kantoor kunnen tevens aan de notaris aangeven welk voorkeurstijdstip u wenst zodat u bij het transport aanwezig kunt zijn.

Bekijk ook de Video:

Machtiging tekenen bij de notaris


Volmacht >>

Begrippenlijst >>

 

Huis-verkopen-Zomer-Makelaars-ZwolleGratis-Waardebepaling-Zomer-Makelaars-ZwolleContact Zomer Makelaars Zwolle