Page content

full-service

Wat is een full-service makelaar?

Full service betekent het totale pakket aan dienstverlening. Dat begint bij een waardebepaling en adviesgesprek en eindigt bij de notaris. De full-service makelaar neemt het gehele verkoop- en/of aankooptraject voor z’n rekening. U hoeft hierbij zelf m.u.v. opruimen en schoonmaken niets te doen. De makelaar ontzorgt u volledig. Dit in tegenstelling tot deeldiensten.

full-service-makelaarEen full service makelaar zorgt onder andere voor de waardebepaling, advies en woningopname, fotograaf en presentatie, onderhandelen en de deal sluiten, de koopovereenkomst en eindinspectie. Kortom begeleiding van A t/m Z. Zomer Makelaars is een full-service makelaar in Zwolle en omgeving.

Deeldiensten

Hierbij zijn de diensten gesplitst waarbij u als klant kiest welke werkzaamheden uzelf doet. De verkoper kan er bijvoorbeeld voor kiezen de bezichtigingen zelf te doen. Hiermee kunnen kosten worden bespaart. Het nadeel van deeldiensten is dat de verkoper hierin niet is gespecialiseerd terwijl de makelaar dit dagelijks doet. Daarnaast is de verkoper emotioneel betrokken bij de verkoop en de makelaar staat daar compleet anders in.

Keuze

Als verkoper heb je bij sommige makelaars de keuze bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Over het algemeen kiezen verkopers voor een full-service makelaar die ze alle werkzaamheden uit handen neemt. Ik zeg zelf altijd; Je moet doen waar je goed in bent! De makelaar loopt hele dagen door huizen en is continu bezig met onderhandelen en verkopen. Wie anders dan de makelaar kan een traject sturen en tot een goed einde brengen. Daar komen ervaring en toch ook het fingerspitzengefühl bij kijken.

Aansprakelijkheid

Wanneer de makelaar alle werkzaamheden op zicht is het vaak duidelijk wie er aansprakelijk is in bepaalde gevallen. Indien er deeldiensten worden overeengekomen is dat niet altijd duidelijk. Leg die diensten goed vast in een overeenkomst zodat het duidelijk is wat van partijen wordt verwacht.

Pakketten

Veel makelaars hanteren pakketten met uiteenlopende diensten en presentaties. Laat je hierin goed adviseren en kies een verkooppakket wat bij jou past.

 

Video: Full-service makelaar verdwijnt?

Audio:

Begrippenlijst >>

 

Huis-verkopen-Zomer-Makelaars-ZwolleGratis-Waardebepaling-Zomer-Makelaars-ZwolleContact Zomer Makelaars Zwolle