Page content

Echtscheidingsconvenant

Echtscheidingsconvenant

Echtscheidingsconvenant

Wat is een echtscheidingsconvenant?

In dit document worden de overeengekomen afspraken vastlegt. Hierbij kunt u denken aan afspraken over het huis en wat er met de kinderen gaat gebeuren. Het echtscheidingsconvenant kan worden opgemaakt door bijvoorbeeld een advocaat of een mediator. Het convenant wordt meegestuurd met het gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding.

Afdwingbaar

Het convenant wordt vaak opgesteld door een advocaat. Zodra de rechter dit convenant heeft bekrachtigd, zijn de afspraken die erin staan rechtens afdwingbaar. Hierdoor heeft het echtscheidingsconvenant een executoriale titel gekregen en kan bijvoorbeeld de betaling van alimentatie worden afgedwongen door middel van een incassobureau of deurwaarder.

Ouderschapsplan

Het echtscheidings-convenant en het ouderschapsplan vormen de basis van je nieuwe toekomst. Daarom is het belangrijk om samen met je echtscheidingsbemiddelaar of advocaat goed na te denken over de inhoud van de documenten. Als je nu nauwkeurig te werk gaat, kun je later veel problemen voorkomen. Verder is het natuurlijk prettig om afspraken te maken waar je achter staat.

Huis verkopen en scheiding

Bent u op zoek naar een scheidingsmakelaar? Een makelaar die veel ervaring heeft met het afwikkelen van een huis verkopen en scheiden? Dan bent u bij Zomer Makelaars aan het juiste adres. We hebben veel ervaring opgedaan met onder andere gedwongen verkoop bij scheiding en restschuld. Laat u vrijblijvend door ons adviseren, aan het eerste gesprek zijn geen kosten verbonden en verplicht u tot niets.

Kijk ook bij echtscheiding >>

Begrippenlijst >>

Contact >>

Klik voor meer informatie:

Huis verkopenwaardebepalingaankoopmakelaartaxatieover ons.