Page content

Boeterente

Boeterente

Boeterente

Boeterente bij tussentijds aflossen hypotheek

Een hypotheek voortijdig geheel of gedeeltelijk aflossen kan geld kosten. De meeste banken rekenen een boeterente bij het vroegtijdig aflossen. Kijk dus goed naar de voorwaarden wanneer je een hypotheek afsluit. Wil je tussentijds aflossen? Sluit dan een hypotheek af waarbij dat boetevrij kan. De bank beschermt zichzelf doordat op het moment van aflossen de marktrente lager kan zijn en de rentevaste periode nog niet is verstreken. Indien de rente lager zou zijn loopt de bank (rente) inkomsten mis. Als “klant” verbreek je een overeenkomst / contract en daarvoor moet betaald worden.

Verhuizen voor de rente

Ik hoor het steeds vaker. Mensen die hun huis verkopen om een andere soortgelijke woning en meestal in dezelfde wijk weer te kopen. Dat is in veel gevallen gunstiger dan de hypotheek oversluiten. Dat is toch niet “normaal” zou Bennie Jolink zeggen. Dat is eigenlijk de slechtste reden om te gaan verhuizen maar toch maken mensen daar gebruik van. Er wordt namelijk (meestal) geen boeterente gerekend wanneer de woning wordt verkocht.

Eerlijk en onafhankelijk advies

Eerlijk en onafhankelijk advies is de basis voor de juiste beslissing. Ga niet over 1 nacht ijs en vergelijk meerdere hypotheekvertrekkers. Eerlijk en transparant advies nodig?

Begrippenlijst >>

Contact >>

Klik voor meer info:

Huis verkopenwaardebepalingaankoopmakelaartaxatieover ons.