Page content

Bod

Bod

Het eerste bod ontvangen?

Wat is een bod?

Daar is het allemaal om te doen. Het eerste bod is ontvangen! Maar nu? Het is in beginsel niets meer dan een bedrag hetgeen de geïnteresseerde biedt op de woning, het appartement of perceel. Is het een openingsbod? Een eindbod? Hoe is de “bieder” het traject ingegaan?

Meerwaarde van de makelaar

Dat is voor de makelaar het leukste gedeelte. (Voor mij in ieder geval) Daarin komt de echte meerwaarde van de makelaar om de hoek kijken. Het is dus belangrijk om uit te zoeken hoe de bieder het traject in is gegaan en waar hij/zij wil eindigen. Wanneer iemand direct met een eindvoorstel komt en daarbij blijft kan verkopers afschrikken hetgeen meestal niet leidt tot een deal.

Overige voorwaarden

Naast het bod wat gedaan is zijn de overige voorwaarden minstens net zo belangrijk. De dopleveringstijd maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van een deal. De schrik slaat bij verkopers toe wanneer ze hals over kop het huis uitmoeten omdat de woning is verkocht.

Roerende zaken

In de roerende zakenlijst staan de roerende zaken beschreven. Wanneer partijen hierover niet onderhandelen wordt de woning conform deze lijst verkocht. In de praktijk zien we dat de koper en verkoper hierover nog onderhandelen. Dat kan tijdens het eerste voorstel maar ook nadat een deal over de rest is gesloten. Dat hangt van beide partijen af.

Conclusie:

Een bod is het bedrag dat door een serieuze gegadigde wordt geboden met daaraan verbonden de eventuele ontbindende voorwaarden, de opleveringsdatum en de opsomming van roerende en onroerende zaken.

Begrippenlijst >>

Contact >>